Utrechtse hiphoppartijen bundelen de krachten voor DOMFEST

Het is eindelijk zover: Utrecht krijgt weer een groots hiphopfestival en de hele hiphopgemeenschap is uitgenodigd. Verschillende hiphoporganisaties hebben de handen ineengeslagen en een programma samengesteld: op 17 juni barst DOMFEST los in de Big U! Locatie: De Helling.

Op de NIETMACHINE stage in de grote zaal zullen de DOMste optredens plaatsvinden. De line-up van die stage is niet mis: Ocho & IBS, Tyrone Marcio, Yves & Ginge, Styn, het Antwerpse collectief VHS (met o.a. Kleine Crack & Slagter), Duimalot, Kunch Sosa, BigBobbyBitch en Lo Dosanto. In de U-RAP stage, gevestigd in het café van De Helling, kun je als bezoeker meedoen aan de open mics en cyphers en tussendoor zijn er optredens. GothDisco zorgt voor de rauwe randjes, terwijl 030Netwerk de dj-sets verzorgt. Je snapt: verschillende Utrechtse initiatieven de de hiphop uit de stad zicht- en hoorbaar willen maken voor iedereen.

En dat is nog niet alles: buiten staat de BOKS bus klaar voor iedereen die bars wil schrijven en wil laten horen. In de Loading Dock is een silent disco, een expositie en Spicy Monkey gevestigd, waar je de lekkersrte Indische gerechten kunt proeven. Het festival wordt geopend met een live podcast van UTCAST.

DOMFEST wordt georganiseerd door verschillende Utrechtse organisaties en mensen met hart voor de Utrechtse hiphop en street culture. “Dat er als locatie voor De Helling is gekozen is niet per toeval. Dit komt mede door de band die het poppodium heeft met de alternatieve scènes en talenten. Zo hebben ze samen met Nietmachine, 030netwerk X HolyBladInc, UTCAST en EQ030 al veel alternatieve en beginnende artiesten een podium gegeven tijdens hun OPEN avonden”, laat de organisatie weten.

DOMFEST vindt 17 juni plaats van 14:00 tot 00:00. De hele line-up checken en jezelf van tickets (15 euro) verzekeren doe je hierrrr.

Geplaatst door bowie op 6 juni 2023