#UPStreetRotterdam: ‘The Embrace’ is afgetrapt door de kunstenaars!

De zes kunstenaars die werken aan ‘The Embrace’ op de parkeerplaats van Rotterdam Ahoy, zijn maandag 10 mei begonnen met painten. Die ochtend gaven ze het startsein voor het nieuwe onderdeel van #UPStreetRotterdam bij Museum Boijmans van Beuningen, door daar de aftelklok voor het Eurovisie Songfestival om te draaien. Het publiek is welkom om te komen kijken!

Rotterdam als gastvrije stad

Met nog twaalf dagen te gaan tot het Eurovisie Songfestival, begonnen zes kunstenaars -uit de big five Eurovisie-landen én gastland Nederland- aan wat ‘The Embrace’ moet worden; een installatie die de gastvrijheid van Rotterdam gaat uitstralen. Samen onderstrepen zij het overkoepelende Eurovisie-thema ‘Open Up To Rotterdam’. De line-up kwam via een zogeheten open call tot stand; kunstenaars konden zich aanmelden om mee te werken en de beste en meest passende inzendingen werden ingevlogen naar Rotterdam.

Nadat ze vijf dagen in quarantaine zaten in een Rotterdams hotel, mochten de kunstenaars eindelijk beginnen aan het project. Elk painten ze drie zijdes van de container, de binnenkant is voorzien van Eurovision-branding. Veel van hen waren alleen al blij om na een jaar weer eens een vliegveld te zien. Tijdens hun quarantaine-periode stelde Hiphop In Je Smoel hen één voor één voor middels interviews op hun website.

Uitkijktoren

Van 10 tot 17 mei zijn Yasja Ligtelijn (Nederland), David Puck (Verenigd Koninkrijk), Luogo Comune (Italië), Base23 (Duitsland), Mondé (Frankrijk) en Maga (Spanje) aan het werk. Elk spuiten ze een eigen ontwerp op grote containers. Op rustige momenten kunnen bezoekers zelfs in de uitkijktoren om een beter zicht te hebben op het algehele ontwerp, dat ook een grondschildering kent. Op 17 mei is de schildering klaar en gaan we de Songfestival-week in, de hele installatie is dan in volle glorie te zien.

Alle kunstenaars hebben eveneens een magneet ontworpen. De #UPStreetRotterdam-magneetset is niet te koop, alleen exclusief bij elkaar te sprokkelen in de Markthal. In en rond de expositie van Studio Yasja aldaar, kunnen street art-fans en Songfestivalliefhebbers op jacht, . Elke paar dagen ‘plakken’ we een nieuwe lading. Er zijn maar liefst acht verschillende te vinden; naast die van de bovengenoemde kunstenaars, is er ook eentje van Tymon de Laat én eentje waarop het HIJS-logo prijkt. Neem ze mee, tag ons in je complete set op Instagram en maak kans op een toffe prijs!

#UPstreetRotterdam is een onderdeel van het Citydressing Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam. Kijk voor het complete programma op www.openuptorotterdam.eu.

Geplaatst door bowie op 10 mei 2021