Underground Cartel – Dropzone EP

De EP bevat vier tracks met ieder twee versies. Op de tracks zijn verschillende mensen uit verschillende landen en in verschillende talen te horen. Alle tracks zijn geproduceerd door meneer Kruze zelf behalve de “Aired out remix” van de eerste track “Whatta Good Thing”.
Op “Whatta Good Thing” zijn de volgende rappers te horen: Big Brother Al (USA), Baby Shay (USA), Ill Sheer (CAN), Beni (FR) en La Roka (USA). De laatste verzorgt de zanglijnen op het nummer. Het is een vrij vrolijk geheel wat de titel ook al doet vermoeden. De raps zijn netjes doch weinig zeggend. Zelf vind ik de beat niet echt dope, maar ik kan me voorstellen dat hij in de smaak valt bij zeer diverse personen.
De remix is eigenlijk zo’n beetje hetzelfde (de beat is anders), maar doet me ook weinig.
Als tweede staat “Sniper” op de plaat. Hiervan kunnen een “clean” en “dirty” versie allebei niet boeien. De beat is eerlijk gezegd vrij irritant. Leuk zijn wel de al dan niet zo bedoelde electro invloeden. Deze track zou zo van de soundtrack van een slap aftreksel van “Colors” kunnen afkomen. Maar zelfs de oldschool sound kan me er niet van weerhouden om de plaat om te draaien en de B-kant een kans te geven.
Op zich begint het lekker met de track “Never Givin Way”. Naarmate het nummer vordert wordt het een vrij saai geheel met een simpele beat en en de nodige standaard rap uitdrukkingen die me met de indruk moeten achterlaten dat ik naar de beste rapper zit te luisteren. Helaas…niet gelukt.
De, zoals ik al zei, simpele beat is ook nog eens instrumentaal op de plaat geperst voor mensen die er geen genoeg van kunnen krijgen of er zelf over willen spitten.
Als afsluiter van de plaat staat “Seconds Out”, ook weer met een schone en vieze versie, op het programma. Dit is een Amerikaans-Canadees een-tweetje. Wederom is de beat van den simpelen. De raps maken het nog best interessant maar de volle 5 minuten en 9 seconden haal ik niet. Na twee coupletten heb ik het wel gehoord. Muzikaal wordt het ook niet interessanter later in het nummer.

Deze EP is een leuk initiatief en zoals we hier in Nederland van mensen die eigenlijk niet dope zijn, maar wel bezig zijn zeggen: ze doen hun ding. Het is een vrij middelmatig (zoniet eronder) werk met middelmatige MC’s en middelmatige beats en GEEN scratches (dik minpunt naar mijn mening). Voor de hiphopper die van lekkere rauwe shit houden is dit absoluut géén aanrader.

Tracklist:
A-Side
01. Whatta Good Thing
02. WGT Aired Out remix
03. Snipers (clean)
04. Snipers (dirty)

AA-Side
01. Never Givin Way
02. Never Givin Way (instr.)
03. Seconds Out (clean)
04. Seconds Out (dirty)

Meer info: http://www.belles.demon.co.uk

Geplaatst door bowie op 2 juni 2004