Tof doen bij Concrete in Waterfront

Concrete aka L.Jazeera aka The Black Starliner lid van SOS en eXOdust, waar ook aDiSON en GMB uitkomen, brengt deze avond zijn debuut cd uit genaamd "…With Music". Er is een release party georganiseerd in Waterfront, waar, naast hij, ook zijn broer Heinek'n en A&C zullen optreden. Mike Tibbert was ook aangekondigd, maar wegens ziekte helaas afwezig.

A&C (Alex en Crimson) kunnen mensen nog kennen van de Rotterdam remix van Uniq, staan als eerste gepland voor de avond. De mannen komen met goed verstaanbare rhymes en zijn goed op elkaar ingespeeld. A&C is op de featuring bij Uniq na nog niet echt bekend bij het publiek, dus echt los gaat het niet. Later blijkt dat dit niet aan A&C ligt, maar veel meer aan het publiek. Het publiek lijkt over de hele avond voornamelijk voor Heinek’n te zijn gekomen, want dit is de enige show waar het publiek überhaupt ietwat beweegt. Dit kan te maken hebben met dat Heinek’n met een doos vol Remy Martin en Hennessy het podium betreedt. Hij vraagt iedereen het podium op om samen met hem stomdronken te worden. Dit leidt tot een redelijk onverstaanbaar optreden van Heinek’n, maar hij heeft wel de nodige achterban die zijn teksten allemaal mee kunnen schreeuwen. Dus echt veel hoeft Heinek’n zelf niet te rappen. Hij roept halverwege zijn show ook zijn broer Concrete het podium op om, ondanks dat hij zelf tot zijn optreden niet het podium wou betreden, samen een nummer mee te doen. Als iedereen eindelijk van het podium is afgelopen, is het even wachten op Concrete. Ondertussen zijn er al de nodige kleine opstootjes in de backstage aan de gang. De grote hoeveelheden alcohol hebben niet de beste gevolgen voor de aanwezige ego’s. Het optreden van Concrete zal ook nog onderbroken worden door dat er weer een vechtpartij aan de gang is, wederom backstage.

Als er in de zaal eenmaal geen ander licht is dan dat van twee blauwe sirenes, komt Concrete het podium op. Met Eject, aDiSON en Heinek’n, tenminste wanneer hij op het podium blijft staan, als back up MC’s worden er zeer goede nummers ten gehore gebracht. Wat jammer is dat het publiek zo ontzettend bezig is met “gangster” zijn, dat er vergeten wordt los te gaan op de tracks. Waarschijnlijk was het publiek ook niet helemaal afgestemd op de wat diepgaandere tracks van Concrete. Aan featurings is er gelukkig ook geen tekort: Laise, GMB en een reggae-zanger komen Concrete bijstaan. Wat leidt tot een goede show met veel afwisseling. Op het einde worden ook nog de ouders en zus van Concrete en Heinek’n het podium opgehaald, voor een eerbetoon aan familie. Wanneer het optreden is afgelopen is de zaal al snel, zoals bij de meeste optredens, geheel leeg en is er nog een mooi moment te zien dat de vader van Heinek’n hem ondersteunend Waterfront uit helpt.

Fixtures:
Hoogtepunt: Concrete
Dieptepunt: “Tof doenerij”
Bier: 2,00
Wc: gratis
Garderobe: vrijwillige bijdrage
Merchandise: cd van Concrete
Fotograferen: toegestaan
Geluid: degelijk
Bezoekers: 200
Damage: 6
Cijfer: 7,5

Geplaatst door bowie op 24 september 2007