Tim – Il Principe

Zo Moet Ut, inderdaad: gewoon een album online gooien en liefhebbers kunnen het schijfje, natuurlijk in betere geluidskwaliteit, kopen. Tim legt zich erbij neer dat iedereen het downloadt en gooit zelf z’n materiaal maar op het wereldwijde web. Bepaald geen slechte gedachte aangezien een artiest tegenwoordig het sowieso al niet moet hebben van z’n cd-verkoop, maar van de opbrengsten van shows en merchandise.

Ondanks het geringe aantal tracks zit er genoeg variatie in Il Principe. Het contrast tussen partytrack Modduh Fokkuh (met Turk en Hairo) en een bloedserieuze track als Welke Kant is levensgroot. De tijd van alleen braggin & boastin’ heeft Beumers allang achter zich gelaten. Sinds hij solo is gegaan, heeft hij meer ruimte om persoonlijke tracks te doen. De eerste single Later is daar een mooi voorbeeld van, net als Alleen, Keuzes (met Tommy) en Thuis. Niet dat dat betekent dat hij het opscheppen verleerd is, want Kan Niet Hangen (met Tommy) is weer zo’n typische track.

De producties komen van de hand van Presto, Poebz en Tim zelf en zijn dik in orde. Presto is verantwoordelijk voor een banger die nu al een classic is (Modduh Fokkuh). Een andere productie van Presto, Keuzes, is eigenlijk een ‘valse’ banger. Want ondanks dat je hem keihard kan blazen is het ook gewoon een rustig soulvolle track met een interessant onderwerp: “Als er iets is wat ik kan beloven/ Dan is het als je niet kiest, dan wordt er gekozen.” Tommy (ook wel bekend als Tomster) mag ook positieve kritieken op zijn rekening zetten, er zijn weinig MC’s die tekstueel zo sterk zijn.

Il Principe is eigenlijk de beste soloplaat van Tim Beumers. De producties zijn lekker, tekstueel is Bolle erg interessant en met Tommy als vast collabomaatje heb je het ook niet slecht. Mensen die Tim eerder niet vet vonden, mogen nu weer een poging wagen. Veel tracks liggen inderdaad wat zwaar op de maag, maar dan zet je toch lekker Modduh Fokkuh op?

Download het album hier van de FunX website.

Tracklist:
01 Zo Moet Ut
02 Later
03 Alleen
04 Keuzes ft Tommy
05 Thuis
06 Il Principe
07 Kan Niet Hangen ft Tommy
08 Modduh Fokkuh ft Hairo & Turk
09 Geen Moppie, Geen Bitch ft Tommy
10 Vuurwerk ft Hairo
11 Welke Kant

Meer info

Geplaatst door bowie op 19 april 2008