Theater Zuidplein wordt tijdelijk street art-museum tijdens Eurovisie Songfestival

Tijdens het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigen internationale muzikanten hun eigen land op het podium van Rotterdam Ahoy. Op steenworp afstand, in het Theater Zuidplein, wordt door Rewriters een podium gecreëerd voor internationale street artists. Het project draagt de naam UP Street. De buitenkant van het theater wordt op een verrassende en toepasselijke wijze verfraaid door kunstenaar Tymon de Laat. Aan de binnenkant verrijst een heus pop-up street art-museum, waarvoor kunstenaars zich vanaf 5 maart tot en met 15 maart aan kunnen melden!

For English participants: check out this link, please.

Street artists die afkomstig zijn uit de zes landen die gekwalificeerd zijn voor de finale (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en Nederland) kunnen zich vanaf nu aanmelden als kandidaat voor UP Street. Alle verschillende vormen van street art zijn welkom. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld muurschilderingen, interventies, paste-ups of stencil art. Uit alle inzendingen wordt er één vertegenwoordiger gekozen per land. “Daardoor zijn er straks werken van zes verschillende kunstenaars te zien, dat levert een mooie mix van stijlen op”, aldus initiatiefnemer Dave Vanderheijden.

Het huidige pand van Theater Zuidplein gaat in de zomer van 2020 tegen de vlakte, maar zal tijdens en na het Eurovisie Songfestival voor een periode van twee weken worden getransformeerd tot een gratis toegankelijk internationaal street art-museum. Daarnaast wordt het als hotspot opgenomen in de street art-app van Rewriters. “Alle fans van het Eurovisie Songfestival én street art-fanaten zullen hier heel blij van worden.”

Vanaf 6 mei maken de kunstenaars kennis met elkaar, de stad en het betreffende pand dat hun canvas vormt. Op 10 mei vindt de officiële opening van de expositie in het street art-museum plaats, die op 17 mei sluit. Het adres van Theater Zuidplein is Zuidplein 60-64 in Rotterdam.

Open Call
Kunstenaars kunnen zich aanmelden via onderstaand formulier:

UP Street is een onderdeel van het Citydressing Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2020. Kijk voor het complete programma op www.openuptorotterdam.eu.

Geplaatst door bowie op 5 maart 2020