Superwavy: Elijah Waters’ nieuwe tape ‘Mr. Waters’ is hier

Je bent natuurlijk op deze pagina beland omdat je op zoek bent naar de fijnste, lekkerste en meest chille hiphop van Rotterdam. Niet? Klik op het kruisje rechtsboven of simpelweg op je home-button, want Elijah Waters gaat je toch echt het bovenstaande geven met zijn nieuwe tape.

Elijah Waters maakte de afgelopen tijd al furore met het collectief Green Cabin. Onlangs bracht hij met Time On Our Hands een even funky als wavy track uit met een steengoede videoclip erbij. Het was het eerste geluid dat men kon checken van Mr. Waters, de tape die afgelopen vrijdag verscheen.

Dat hij meer is dan een rapper bewijst hij met mooie zanglijnen. Maar wie hem en zijn collectief kent, weet dat de zware trapbassen niet kunnen ontbreken. Zweverige r&b-melodieën gaan hand in hand met spookachtige synths, terwijl Elijah je met zijn chille stemgeluid in krap een half uur door diverse dromerige sferen loodst. Zijn ontwikkeling qua stemgebruik, muzikaliteit en songwriting is monsterachtig te noemen; tijd dat Nederland deze artiest gaat waarderen.

Stream Mr. Waters hieronder en check de rapper dit najaar tijdens het reizende festival Popronde of bijvoorbeeld Boogiedown Festival.

Geplaatst door bowie op 27 augustus 2018