Studio Yasja brengt een dubbele portie kunst naar Rotterdam

Doodkonijn has left the Markthal-building, dus het is tijd voor een nieuwe kunstenares die de Rewriters DIY-expositieruimte gaat invullen. Vanaf vandaag, 12 april, is Studio Yasja er te zien met haar werk. Tot 30 mei heb je de tijd om het te bekijken!

En als je het hebt over multi-disciplinaire kunstenaars, moet je net bij haar zijn. Achter Studio Yasja zit Yasja Ligtelijn; geboren en opgegroeid op een woonboot aan de rand van Amsterdam, maar op haar dertiende verhuisd naar het zuidelijkste puntje van Nederland.

Daar, in een dorpje tussen de heuvels en bossen ontwikkelde ze een heleboel vaardigheden. Welke? Heb je even? Op haar cv prijken murals, logo-designs, schilderijen, illustraties, driedimensionale werken, portretten, handgemaakte prints én digitale ontwerpen. Nu komt daar niet alleen een expositie bij in de Markthal vanaf 12 april, ze gaat óók een container painten naast Rotterdam Ahoy in het kader van #UPStreetRotterdam.

Van jongs af een leefde Yasja in haar eigen wereldje, valt te lezen op haar website. Van Amsterdam naar Limburg en van Limburg naar Rotterdam; de komende tijd krijg je een dubbele portie Studio Yasja. Want een dame met zoveel talent verdient een groot podium, vonden we. Of je nu haar schilderijen wilt zien, of haar met de spuitbus aan de slag wilt zien gaan, het kan allebei! Yasja’s levendige werk gaat de stad verblijden.
Haar volgetagde Peugeot maakt een stop in Rotterdam. Mis het niet!

Vanaf 12 april t/m 30 mei: Rewriters DIY-expo met Studio Yasja in de Markthal

Vanaf medio mei (exacte data volgen): #UPStreetRotterdam pt. 2: The Embrace met Yasja en nog vijf andere Europese street artists, naast Rotterdam Ahoy.

#UPstreetRotterdam is een onderdeel van het Citydressing Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021. Mogelijk gemaakt door Havenbedrijf Rotterdam. Kijk voor het complete programma op www.openuptorotterdam.eu.

Meer werk van Studio Yasja zien? Check haar Instagram.

 

Geplaatst door bowie op 12 april 2021