Het hete hangijzer ‘street art in musea’ komt aan bod in de ALL CAPS podcast!

Dit najaar is het podcasts wat de klok slaat op HIJS. Het koude seizoen opent met een reeks ALL CAPS specials. Tijdens het street art-festival werden diverse paneldiscussies en talks opgenomen die nu als podcast worden aangeboden. Wil je meer weten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van deze kunstvorm, nieuwe technieken en materialen, een Q&A checken met een internationale kunstenaar of het verhaal achter de toename van street art in de musea? Check de HIJStakkies ALL CAPS specials op je favoriete streaming of podcast app!

De tweede aflevering van de HIJStakkies ALL CAPS specials gaat over de ontwikkeling dat er door de traditionele musea steeds vaker street artists en street art in huis worden gehaald. Presentator Max Ohlenschlager gaat in gesprek met Bo Naarden van Kunstlinie en Arjana de Bruin van het Mauritshuis.

Eerstgenoemd museum vierde dit jaar maar liefst negen maanden lang de rauwe schoonheid van urban culture en street art, met onder meer de tentoonstelling Shapeshifters. Daarin zag men werk van bekende kunstenaars als Blek Le Rat, SHOE en Banksy. Het Mauritshuis startte een project genaamd Mauritshuis Murals. Daarmee braken ze figuurlijk de muren van het museum open en brachten ze de kunst naar buiten.

De podcast werd opgenomen op de International Day van het ALL CAPS Insight-programma, en is zodanig in het Engels.

Geplaatst door bowie op 19 oktober 2022