STEEV is terug en is niet van plan een lange stilte te laten vallen

Na in 2016 zijn EP Zweet en Zonde te hebben uitgebracht was het eigenlijk nooit écht stil rond STEEV, maar sinds vorige maand vuurt hij het ene na het andere wapenfeit af op zijn luisteraars; een Bunkersessie, een video voor de track Altijd, de single Code, een nieuwe EP getiteld De Vorm, een live-opname (met band) en gisteren kwam de video voor Cirkel online. STEEV-season is in volle gang dus besloten we de in Breda woonachtige rapper te contacten.

De Vorm is de derde van een reeks EP’s. “Drie staat dan ook centraal in de symboliek. Er staan negen tracks op, waarvan drie bangers onder de noemer GAIA, drie chickflicks onder de noemer VENUS en als laatste ORION, dat zijn drie filosofische tracks. Daarnaast heb ik geprobeerd erg te letten op ‘de vorm’ van de muziek. Ook heb ik er bewust voor gekozen om geen emotionele of heel persoonlijke nummers erop te zetten”, vertelt de mc. Een belangrijk verschil met zijn eerdere werk, want: “Het is makkelijker te beluisteren en heeft een hogere replay-value dan mijn eerdere platen. Toch kennen de tracks nog steeds de STEEV-sferen en flows die de mensen kunnen kennen.”

De track Cirkel heeft de Bredase rapper als single uitgekozen omdat het zijn persoonlijke favoriet van de plaat is. “Een paar dagen vóór de opname is de beat nog veranderd en dat heeft, mijns inziens, heerlijk uitgepakt. Op die track worden flows, inhoud en een banger van een beat op een voor mij nieuwe manier gecombineerd. De symboliek van de plaat, De Vorm, en ‘drie’ komen in dat nummer sterk naar voren: ‘dit is de O, de Alfa en Omega / Het drie-kwadraat is negen / Het drie-in-een, het leven.’ Hoe men de symboliek van de EP en het nummer interpreteert, is aan hen.”

Tekst gaat door onder de video.

De video die hij bij de track heeft uitgebracht is geschoten, ingetekend, ge-edit en meer door Walter Verweij van VREEMT en Minelli Media van Liza ten Westeneind, namen die je vaker tegenkomt bij STEEV’s werk. Maar hij heeft met nieuwe samenwerkingen ook zijn opname-, mix- en masteringgame opgestept: “Na Zweet en Zonde wilde ik dit keer met hiphopspecialisten werken voor de EP. Als Bredase act is de connectie met Ben Jur dan natuurlijk snel gelegd. Het was een lang opnameproces, maar wel erg chill. Mede dankzij Ben Jur heb ik een sterkere studioperformances kunnen doen dan ooit. Van Ivo Statinski, die het geheel uiteindelijk heeft gemasterd, had ik veel dingen gehoord en ik was erg te spreken over zijn werk. Even een mail verstuurd et voilà. Ik ben dan ook heel blij met het eindproduct.”

Zijn nieuwe EP is de derde in een serie die nog niet af is, dus STEEV is niet van plan stil te gaan zitten. “De titels en ruwe schetsen van de volgende in de serie heb ik al in mijn hoofd. Die serie zal een duidelijk einde hebben, een vervolmaking. Aan de vierde wordt op dit moment gewerkt en ik hoop er niet al te lang mee te wachten.”

Stream De Vorm (met featurings van Corbeaux en Kevtendencies) hieronder en volg STEEV bijvoorbeeld op Facebook.

Geplaatst door bowie op 29 juni 2017