Iconische dames, UK vlammings en Roffa r&b in onze Spotify-selectie!

Ook deze week duiken we weer in een hele grote bak vol met releases en presenteren we je onze picks! Altijd op de hoogte blijven van wat er bij ons op kantoor of – in de tegenwoordige tijd vaker voorkomend – in de thuiswerk-kamers door de speakers klinkt? Volg onze Spotify-playlist en slinger ‘m aan onderaan dit artikel! We lichten er drie tracks van uit voor je, de rest moet je zoals altijd zelf ontdekken!

Dave – Clash (ft. Stormzy)

Twee jaar na PSYCHODRAMA, waarvoor hij een Mercury Prize aan zijn palmares kon toevoegen, is Dave terug. Met de nieuwe single Clash krijgt de wereld een voorbode van de opvolgende LP, die eind deze maand verschijnt. Het is zijn eerste collabo met Stormzy, en er wordt een hoop in geflext: “Jordan 4s or Jordan 1s, Rolexes, got more than one / My AP cost thirty-one, millimeters forty-one / Stick him up with a stick-stick, he drew the shorter one/ You can’t short me one, in the club with the shortest one.”

Daarnaast ontsteekt Stormzy met een vocale vonk weer het vuur dat laait tussen hem en Chip. En waar Stormzy het leek te willen houden bij steken onder water, vuurt Chip terug met een hele track. Rap-beef, het is er nog.

Kevin – Praat Met Mij (ft. Yade Lauren & Idaly)

Dat Kevin prima met r&b-samples en ritmes aan de slag kan, bewijst hij al jaren. Ook op zijn laatste album Animal Stories rapt en zingt de Rotterdammer regelmatig op heerlijke producties die doen denken aan de beste rhythm & blues van de late 90’s en 00’s. Op zijn nieuwste single trekt hij die lijn door, en trommelt hij twee artiesten op die ook op dat album te vinden waren: Yade Lauren en Idaly.

“Neem je naar paradijs”, zingt ‘Slow Flow’ twee keer in de bridge, waarna hij in het couplet een verzoek neerlegt om in dat paradijs uit te voeren: “Slik m’n baby’s, baby kijk me aan.” All sex things aside, laten we vooral niet negeren hoe de drie ietwat snikkende en krakende stemgeluiden van de drie vocalisten een perfecte match vormen op de trap-soul achtige beat van Spanker. Dit is er eentje voor in de slaapkamer.

Rapsody – Iconic (Femme It Forward)

Muziek- en entertainmentbedrijf Femme It Forward breidt uit met een indie label, en bij de lancering ervan brengen ze een splinternieuw compilatiealbum uit. Big Femme Energy Vol. 1 bevat louter nieuwe nummers van veel gerespecteerde vrouwen uit de industrie, zoals Tierra Whack, Kiana Ledé, Baby Rose en Lauren Jauregui. Ook op de plaat te vinden: Rapsody. Haar track Iconic mocht niet ontbreken in onze Spotify-selectie van deze week. “Big Femme Energy is een expressie van de unieke combinatie van kracht en delikaatheid. Het gaat over familie, liefde, sisterhood en de ervaringen die ons als vrouwen verbindt”, aldus Heather Lowery, de exective producer van het album.

De plaat viert de kracht van vrouwen en die wordt onderstreept door Rapsody. Want hoewel Iconic niet een productie bevat die je normaal meteen aan haar zou linken, past ze zich naadloos aan en komt door met bars. “I’m still a queen, I been a G before I put on Gucci”, rapt ze. “Love me or hate me, ya’ll stay fake mad more than Lil Boosie / ask my Migos, don’t got egos but I might be boujee.” Sheeshhh!

Alle 20 tunes van het moment (o.a. 2 x MF DOOM, Rico, Styles P en Larry June) check je hieronder!

Geplaatst door bowie op 13 juli 2021