Spitt: voorronde Rotterdam

Zou Tim de kans krijgen om revanche te nemen op Klopdokter?

Afgelopen juli kon iedereen kennismaken met Spitt aan de hand van een showcase in Paradiso. De showcase was een mooie voorstelling van wat battelend Nederland te bieden heeft. De eerste voorronde die in Tilburg plaatsvond werd gewonnen door MC Paradize en nu was Rotterdam aan de beurt. Op papier zou dit de meest aantrekkelijke voorronde moeten worden, maar dit pakte toch compleet anders uit. Klopdokter en Excellent maakten namelijk geen deel uit van de geplande line up en dat was een flinke aderlating. Een mogelijke revanche van Tim om Klopdokter te verslaan bleef dan ook jammer genoeg achterwegen.

Mijn grootste vraag vooraf was eigenlijk of er eigenlijk wel een MC was die bij Tim in de buurt zou kunnen komen want dat Tim zou gaan winnen stond eigenlijk al vast, of niet? Nighttown was goed volgelopen en het battlefestijn kon beginnen. Diggie B en Helderheid stonden in de eerste battle tegenover elkaar en het leek erop dat Helderheid er vrij weinig van snapte, want hij kickte een freestyle zonder een enkele punchline te gebruiken. Diggie B die gretig gebruikt maakte van deze misstap liet niks meer over van Helderheid. De andere battles in de eerste ronde waren niet echt om over naar huis te schrijven en echte verassingen bleven dan ook achterwege. Het niveau was on stage al niet geweldig maar het publiek kon er ook wat van. Diggie B werd meerdere malen bekogeld en backstage ging het er op zijn zachts gezegd niet echt gezellig aan toe. De MC’s die na de eerste ronde in positieve zin opvielen waren: Noah G (hij had leuke lines en bespeelde het publiek goed), Wicked (flowt als een gek), Tim (publiekslieveling nummer 1 en dat maakte hij ook weer waar) en Diggie B (goede flow, hard en on point).

In ronde 2 had Diggie B geen kind aan Manifestant en deze battle stond eigenlijk garant voor de rest van de avond. De 4 eerder genoemde MC’s kwamen dope uit de hoek maar de andere deelnemers waren over het algemeen om te huilen. Een VSOP onderonsje tussen CC en Tim leverde geen problemen op voor Tim die in de halve finale te maken kreeg met Diggie B.
De sfeer in de zaal bleef grimmig toen Noah G moest aantreden tegen Mini Thug. Mini Thug gebruikte een line over Adidas schoenen met 5 strepen… en Noah G claimde dat dit zijn line was. Noah G raakte hiervan zo van slag dat hij opgaf. Iemand uit het publiek kwam even later verhaal halen bij Too Tall (de gebruikelijke host bij Spitt) maar dit haalde allemaal weinig uit.

De eerste halve finale ging tussen Wicked en Mini Thug. Wicked bood goede tegenstand tegen Mini Thug die eigenlijk vies tegenviel, maar misschien was Wicked nog net iets te aardig voor zijn tegenstander. Wicked liet zich desondanks niet van zijn stuk brengen en des te verrassender was het dan ook dat de jury voor Mini Thug koos.
De andere halve finale had eigenlijk de finale moeten zijn: Diggie B vs Tim. De beiden MC’s kwamen allebei hard en het werd een zeer spannende strijd. Tim was zeer licht in het voordeel maar Diggie B had ook zomaar kunnen winnen. De jury koos uiteindelijk voor Tim en je kon je vraagtekens zetten achter deze beslissing.

De finale bestond uit een burenruzie: Tim vs Mini Thug beiden afkomstig uit Spijkenisse. Op de afgelopen editie van Geen daden maar Woorden had Tim zich bijna verslikt in deze Mini van 15 jaar dus dat beloofde wat. Niets was minder waar, want zonder veel inspanning werd Mini Thug simpelweg opzij gezet. In de 2e poging om Tim in verlegenheid te brengen volgden er twee chokes van Mini Thug en Too Tall kon niet anders doen om de beurt over te geven aan Tim die het karwei grondig afmaakte.

Tim werd de winnaar van deze rumoerige voorronde in Rotterdam en met hem gaan Mini Thug, Wicked en Diggi B naar de finale op 14 november in Paradiso.

Fixtures:
Hoogtepunt: de verschijning van Diggie B
Dieptepunt: afwezigheid van Klopdokter en Excellent
Bier: 2 euro
Wc: wat jij wil
Garderobe: 0.50 euro
Fotograferen: yeah
Geluid: goed
Bezoekers: circa 400
Damage: 7,50 euro
Cijfer: 5,5

Geplaatst door bowie op 6 oktober 2003