Spinach

Jungle & Hiphop in Tivoli de Helling stonden deze avond op het programma! Check hoe de bekende Boemklatsch DJ's dit feest de vibes wisten te brengen en of hiphop &jungle niet een gewaagde combinatie is…

In de gemakkelijk bereikbare Tivoli de Helling zou Spinach om 23:00 uur de deuren openen om zo die Hiphop & Jungle sounds, zoals op de flyer stond aangegeven, te draaien en de mensen aan het dansen krijgen. Toen ik ongeveer een uur later de Helling binnenstapte, was de opkomst nog tamelijk rustig.

De DJ’s Illvester, Etcenist en Lygra o.a. bekend van de Boemklatsch parties, zouden de draaitafels onder handen nemen en elkaar afwisselend verzorgden zij de zaal met drum & bass en hiphop muziek, waardoor er iets later lekker gedanst werd. De zaal was opgezet met een stand voor de DJ’s met daarachter een groot projectie scherm en aan weerszijden van de draaitafels ook een stapel tv’s waarop het werk van VJ Egoplastiek te bewonderen was. Dit waren leuk gemonteerde fragmenten van allerlei filmpjes die het bekijken ervan meer dan waard waren.
De host van de avond, Atactic, zorgde met zijn enthousiasme voor die extra hype in het publiek en enige aankondiging van nummers. In dezelfde zaal werd er dus drum & bass afgewisseld met hiphop. Dit waren om en om perioden van naar mijn gevoel 30 minuten. Het kan ook langer zijn geweest, maar ook korter. Hoe dan ook, mijn passie lag meer in de hiphop uiteraard en gelukkig was de keuze van platen zeker niet slecht. Lekkere party bangers als Pharaohe Monch met Simon Says en Nas met Made You Look kwamen onder andere voorbij, maar ook Heather B, Lords Of The Underground en A Tribe Called Quest, om maar enkele voorbeelden te geven met hoe de toon gezet werd qua hiphop. Hier reageerde het publiek goed op door met de handen in de lucht de DJ te laten weten hoe de tekst van de track in elkaar zat… dit werd lekker gemixt met af en toe enkele oudere jazz platen en zorgde zo voor goede hiphop vibes. Het publiek genoot over het algemeen van de muziek en aangezien het niet al te druk was zat het sfeertje wel in de zaal.
Bij de drum & bass perioden zagen de meeste mensen de gelegenheid om al hun bizarre en excentrieke danspasjes te demonstreren en hierop werd flink gedanst. Iets minder was het feit dat deze platen niet echt goed aan elkaar gemixt werden, maar uitgezonderd dat bleven de mensen aan het dansen wat de voornaamste taak van de DJ blijft. Voor mijzelf waren deze drum & bass periodes niet al te boeiend en zo kon je achter in de zaal rustig genieten van de beelden die Egoplastiek op de verschillende schermen projecteerde. In een soort van lobby kon men zich ook terug trekken om hier met mogelijk gezelschap samen een drankje te nuttigen of om gewoon verstaanbaar te babbelen.

Deze 2e editie van Spinach bewijst dat hiphop en drum & bass redelijk goed samen gaan en zo ook een groter publiek trekt. Dit zorgt in de zaal voor een lekkere sfeer en en variatie in het publiek. Naar mijn idee een geslaagd feestje met helaas een iets te kleine opkomst van mensen, waardoor enige open plekken in de zaal waren. Misschien voor de volgende editie een kleinere zaal om zo geen sfeer te verliezen of er komen gewoon veel meer mensen om zo al die jungle & hiphop tunes te aanschouwen want Spinach is (spin)achterlijk goedkoop!

Fixtures:
Hoogtepunt: het VJ werk van Egoplastiek
Dieptepunt: de lage opkomst van mensen.
Bier: 1,20 Euro
Wc: gratis
Garderobe: 1 Euro
Fotograferen: Duidelijk!
Geluid: Goed
Bezoekers: rond de 200
Damage: 5 Euro
Cijfer: 6.5

Geplaatst door bowie op 6 december 2003