Souls Of Mischief

Souls Of Mischief waren aanwezig om het Hieroglyphics Imperium te representen. Gecombineerd met een Extince special vroeger op de avond… Een goede dosis hiphop in Paradiso en Bassline. Als dat maar goed gaat…

Anders komt Paradiso ff op het geniale plan om op één avond de Extince Tour af te sluiten met een gigantische line-up, de ‘Wanted’ competitie te gelijkertijd in de kleine zaal te houden, een Bassline party te geven met ook nog eens een Hieroglyphics tour in de kleine zaal dankzij CORE. Gelukkig was het niet druk in de Paradiso maar propvol!

De avond begon vroeg met de Extince special waar Extince het podium in de grote zaal vulde met Thirza en Klopdokter aan zijn zijde. Deze lange show werd afgewisseld door VSOP, Lange Frans & Baas B, Skate The Great en Deams. Met Code Red achter de turntables zette de X zijn show neer en men genoot hier van. Zelf kwam ik niet voor deze gehele special maar voor de Hieroglyphics tour met niemand minder dan de Souls Of Mischief samen met Approach en Encore, maar helaas was al aangegeven dat Encore er niet meer bij was.

CORE zou beginnen om 00:30 dus verzamelden men zich al ruim op tijd in de sauna van Paradiso, zodat men een goede plaats had voor het podium en tegelijkertijd de poriën in de huid goed gereinigd werden. Dat is het voordeel van een sauna! De kleine zaal stroomde beetje bij beetje vol onder het genot van lekker plaatjes die DJ Love Supreme aan elkaar mixte of de visuals verzorgd door Deluge en een uur later dan gepland kwam de hostess van de avond Melodee met haar aankondiging voor Approach. Deze rapper uit het Coup d‘Etat Entertainment front kwam on stage om zo tevens een presentatie te geven van zijn album Ultra Proteus. Zelf had ik de beste man nog nooit live gezien en het deed me deugd dat hij zijn hele show in zijn eentje neerzette. Deze MC/Producer heeft duidelijk zijn eigen sound en kwam met ’concious raps’ die hij dropte met duidelijke articulatie. Zeer energiek probeerde hij goed de hype er in te houden, maar met zoals hij zelf ook al aangaf de enorme hitte in de zaal ga je natuurlijk niet voortdurend bouncen. Dat Approach creatief omgaat met zijn muziek kwam duidelijk naar voren door de afwisseling van beats en rhymes die hij met zijn eigenaardige flow aan het publiek te liet horen. De chemistry met het publiek was alsnog aardig voor iemand die in zijn eentje een show neerzet en de MC uit Kansas bedankte ook voor de positieve vibes. Na deze lekkere ‘opwarmer’ was het wachten op de ‘Souls’…

Na niet al te lang wachten was het zover. A-plus, Opio, Phesto en Tajai oftewel de Souls Of Mischief betraden het podium. De heren hadden er zin in en waren duidelijk aanwezig om de show te rocken. De performance van de heren was boven verwachting met als uitblinker Tajai! Phesto hield zich over het algemeen ietwat op de achtergrond en A-plus deed actief mee met Opio. Natuurlijk kwamen de meeste tracks van de albums ‘93 ’Til Infinity’ en ‘No Man’s Land’ voorbij, maar ook werd er aandacht besteed aan het nieuwe solo album van Tajai genaamd ‘Power Movement’ waar heb publiek bij de track "The Dum Dum" lekker heen en weer ging. Over het algemeen was de volle zaal ietwat aan de rustige kant. Maar hey, wattevak verwacht je van ons in een overvolle veels te kleine, niet te geloven hoe warme zaal op dit tijdstip?! Ook ironisch was dat de heren het publiek ging uit leggen hoe een joint gedraaid moet worden. Na o.a. "Rock it like that", "Bumps", "Disshowedo" was natuurlijk het wachten op de classic "93 ‘Til Infinity". Totaal niet te verwachten kwam deze aan het einde van het optreden. Wat ik hiervan nog kan herinneren is dat de vloer van de zaal trilde, de adrenaline van het publiek een hoogtepunt bereikte, de Souls of Mischief los gingen, en dit moment van extase is naar mijn idee niet meer te evenaren. Goddaaamn, het was dope! Ondanks de hitte kwamen de heren na luid gejoel nog even terug voor twee tracks, maar dit was naar mijn idee ietwat overbodig, omdat ze de top al bereikt hadden en hierna alleen bergafwaarts konden. Desondanks ging het er alsnog wel in bij de crowd en hierna was het afgelopen. Men kon op krachten teren van de prachtige ervaring Souls Of Mischief live gezien te hebben en zich met deze gedachten in het achterhoofd indien gewenst zich tussen het bassline publiek voegen.

In een gesprek met Phesto kwam nog naar voren dat er solo projecten van A-plus en Opio te verwachten zijn en daarna er een nieuw Souls Of Mischief album eraan komt!
Een zeer geslaagde avond dus vol met een gigantische dosis hiphop. Eindigde toen de zon weer opkwam en mijn advies is deze show nog mee te pikken op zondag in Arnhem. Hieroglyphics BEBE!!

Fixtures:
Hoogtepunt: 93 ’till Infinity, duidelijk!
Dieptepunt: De sauna van paradiso.
Bier: 1,80
Wc: gratis
Garderobe: 1,-
Fotograferen: Check die gallery!
Geluid: Redelijk tot Goed
Bezoekers: Uitverkocht!
Damage: 12,50
Cijfer: 8

Geplaatst door bowie op 29 mei 2004