Smokepurpp en Murda Beatz zegenen je trap met tien nieuwe tracks

De 20-jarige Smokepurpp uit Miami is een van de jongens die vorig jaar opblies via SoundCloud en bracht vorig jaar zijn single Bless Yo Trap uit, gevolgd door zijn debuut-mixtape Deadstar. Daarop werd hij geco-signed door niet de minste traprappers uit de game; onder meer Travi$ Scott, Chief Keef en Juicy J zagen zijn talent en sprongen met hem op de tracks van die tape.

Terwijl zijn debuutalbum nog in de maak is, dropt hij vandaag wel nieuwe muziek in de vorm van een mixtape in samenwerking met producer Murda Beatz, die vorige week zijn grootste track tot nu toe uitbracht; Drake’s Nice For What (inclusief Lauryn Hill-sample). De twee hebben gedaan wat niet heel vaak meer gebeurt; samen in de studio zitten voor een collabo-project. Waar andere producers vaak wegens tijdgebrek simpelweg beats sturen naar de rapper en die het weer terugstuurt met vocalen erop, kwam Bless Yo Trap organisch tot stand.

“We hebben alles samen opgenomen, omdat we simpelweg vrienden zijn. Zo is de vibe beter en daarmee ook het resultaat”, zegt ‘Purpp’ daarover tegen XXL. Murda Beatz voegt daaraan toe: “Elke beat is recht voor zijn neus gemaakt, ik denk dat dat wel zeldzaam is in deze tijd. Ik weet niet of veel projecten op die manier from scratch worden gemaakt. Geen schrijvers, alleen Purpp en ik.”

Dat betekent nog niet dat ze geen vocale hulp hebben gekregen. Lil Yachty, Offset en A$AP Ferg zijn te horen op Bless Yo Trap, dat volgens de mannen zelf snel een vervolg gaat krijgen. Stream de plaat, die ook voorgaande singles 123, Do Not Disturb en Pray bevat, hieronder en oordeel zelf of het net als op de cover een blikseminslag veroorzaakt. Murda on the beat, so it’s not nice!

Smokepurpp is deze zomer te zien tijdens WOO HAH! in Hilvarenbeek.

Geplaatst door bowie op 13 april 2018