Smaak van de Maand: dit is onze top-10 van maart!

Maart roert zijn staart. Na een paar mooie zonnige dagen valt nu weer het woord sneeuw in de weersvoorspelling. En zo divers als het weerbeeld kan zijn in maart, zo gevarieerd was ook de muziek die we deze maand kregen voorgeschoteld. In 2022 maken we op iedere laatste dag van de maand een top-10 van tracks die in die maand zijn verschenen. Dit is onze Smaak van de Maand maart 2022!

10. Nigo – Punch Bowl (ft. Clipse)

Helemaal nieuw zal ‘ie niet zijn, maar Nigo heeft voor ons gevoel tóch een Clipse-reünie op zijn plaat staan. Daarop zijn ze te horen op een beat van The Neptunes. Hoe kon ’t ook anders?

09. Tiewai – Waves (ft. Rico)

Naast een nieuw couplet van Sticks werden we ook verblijd met een nieuwe Rico-featuring, en wel op het nieuwe album van Tiewai. Op Waves vlammen de 36 en de Z-W-O op een keiharde beat van Soulution.

08. Adje & Reverse – Story Of Chamo

Eigenlijk is het hele album een toffe luisterervaring, maar met ‘Chamo’ tilt Adje zijn storytelling-vaardigheden naar een nieuw niveau.

07. Latto – Sunshine (ft. Lil Wayne & Childish Gambino)

Op Sunshine werkt Latto samen met niet de minsten; Lil Wayne en Childish Gambino springen op een swingende en soulvolle productie van Bongo en Luke Crowder. Terecht dat ze deze tune bestempelt als ‘hood gospel’.

06. Cem, Zwangere Guy, DIKKE & Freddie Konings – 180 (Remix)

Vier Vlaamse top shottas van Top Notch Belgium spingen op de remix van Cem’s track 180. Grimey sfeer, vurige bars en scherpe flows!

05. Engel & Paul – De Wegen Die Ik Loop (ft. Sticks)

In ons huidige cover-interview spreken we met Engel en Paul de Munnik over hun gezamenlijke project Ooit, waarvan je nu alvast drie tracks kunt beluisteren via de streamingdiensten. De Wegen Die Ik Loop is een even verrassende als frisse samenwerking met Sticks.

04. Trobi – Donkere Dagen (ft. Emms & Lijpe)

Op zijn albumopener heeft producer Trobi een van de meest gouden duo’s van Nederland gestrikt. Want als Broederliefde-mc Emms met Lijpe de booth in gaat, weet je dat het heat oplevert. Dat is op het melancholische Donkere Dagen niet anders.

03. Benny The Butcher – Back 2x (ft. Stove God Cooks)

Na de binnenvaller van Tana Talk 4, die al eerder in Smaak van de Maand stond, is er deze ouderwetse headnodder in samenwerking met nieuwe held Stove God Cooks!

02. Larry June, Jay Worthy & LNDN DRGS – Leave It Up To Me

Een vintage westcoast rap-sound als de noordelijke kant van California verenigt met de zuidelijke. LA’s Jay Worthy en San Francisco’s own Larry June brachten deze maand gezamenlijk een album uit en deze smakelijke single ging eraan vooraf.

01. Phife Dawg – 2 Live Forever (ft. Pos, Little Brother & Darien Brockington)

Eindelijk is ‘ie er; het postume album van Phife Dawg. Forever bevat materiaal dat opgenomen werd rond dezelfde tijd als dat het ATCQ-album Thank You 4 Your Service werd gemaakt. We hadden hier heel veel tracks van deze plaat kunnen neerzetten, maar deze is prachtig soulvol en bevat featurings van De La Soul’s Pos en Little Brother.

Geplaatst door bowie op 31 maart 2022