Smaak van de Maand: dit is onze top-10 tunes van april 2022!

In 2022 zetten we iedere laatste dag van de maand onze top-10 beste, mooiste en/of hardste hiphoptracks online. We noemen het Smaak van de Maand, met iedere maand een ander artwork. En we kunnen niet anders dan stellen dat april een maand was waarin we als hiphopfans werden verrast met sicke tracks en overwachte comebacks. Van Ome Guus tot Pusha T en van Beumers & Tibbert tot Vince Staples! Dit is onze Smaak van de Maand april 2022.

10. Ome Guus – Kippenvoer & Parels (ft. Skav & Nosa)

Ome Guus zat als Ahab in formaties als Nuclear Family en Pick Pockets, doet nu zijn ding met MOVNT OLYMPUS en kan nu ook een soloplaat afvinken. Strictly KNETTER GANG-bangers op Hand Solo, en de samenwerking met Skav en Nosa is daar geen uitzondering op.

09. Megan Thee Stallion – Plan B

Iemand heeft zó heftig het bloed onder de nagels van Megan Thee Stallion vandaan proberen te halen, dat diegene een disstrack van formaat naar zich geslingerd gekreeg vanaf het podium van Coachella. De studioversie mag er ook zijn.

08. $KEER & BOO$ – HEAVY METAL

Hoewel zijn stemgebruik en beatkeuze anders zijn dan voorheen op Polo 4, is er van de grimmigheid van $KEER & BOO$ (en producer Umbro) niets verloren gegaan. Ook niet op onze favoriet, het haast gefluisterde maar gegarandeerde moshpit-kraker HEAVY METAL: “Test de Polo reaper en je ziet de devil!”

07. 7xvethegenius – Forecast (ft. Shots & Flee Lord)

Hoewel het niet verscheen op Conway’s Drumwork Music Group-label, ademt haar nieuwste EP Self Love 2 wel dezelfde sfeer. Op de door ons gekozen track horen we de gehele staat New York met elkaar connecten. Terwijl ze ongetwijfeld elkaar boos aankijken.

06. Action Bronson – Tong Po (ft. Conway The Machine)

De combinatie waarvan we al jaren wisten dat we ‘m nodig hadden: Bam Bam en The Machine. Op de meest atypische beat volgestopt met zigeuner-fluiten, gegrom, gelach en geblaf horen we de mc’s flexibel rijmschema’s bossen.

05. Beumers & Tibbert – Cocosmelk

Hij moet geen Cocomelon heten, deze track, maar ach; de raps blijven hetzelfde. Dit zijn twee VSOP mc’s die bij elkaar het plezier in rappen en produceren hebben teruggevonden.

04. Pusha T – Brambleton

Hoe Pharrell een beat wel niet kan klinken? Zet het nieuwe album van Pusha T op, en kom erachter binnen een paar seconden. Een smerige bekkentrekker uit Virginia.

03. Vince Staples – When Sparks Fly

Horen we daar nu Mobb Deep-drums over Sonder’s r&b-vocalen? Ja, maar de wijze waarop Vince Staples daarboven de tragedie van liefde, overleven en verslaving in de hood schildert, is zo mogelijk nóg mooier.

02. Hef – Adem

Rappers zeggen het vaker: “The reales shit I’ve ever wrote”. Op Hefvermogen 2 is Bundy op zijn grown man shit en Adem is daarvan een perfect voorbeeld: “Tranen in mijn ogen, ik sta bij m’n moeder’s graf, kan iedereen me even laten?” Dit raakt.

01. BIA – London (ft. J. Cole)

Wij snappen het wel hoor, dat J. Cole peentjes zweette toen BIA hem vroeg om op London te springen. Haar kille flow vol korte zinnen, wordplay, slimme herhalingen en Londense slang hadden het ook gered zonder een couplet van hem. Echter weet ook hij de beat in een lijkzak te stoppen. Smart move, dus.

Geplaatst door bowie op 30 april 2022