Skin Deep: Sandy Karlsson

Na lange tijd weer een editie van Skin Deep, waarin de tattoo’s van mensen uit de hiphopscene centraal staan. Deze keer is het de beurt aan Sandy Karlsson, die vooral achter de schermen binnen hiphop actief is. Vanuit Amsterdam boekt ze diverse buitenlandse acts waaronder Shabaam Sahdeeq en Rock van Heltah Skeltah, maar ze vervult ook de rol van tourmanager tijdens diverse Europese tours. Ten slotte is ze ook werkzaam voor het Zweedse productieteam Elite Fleet, bestaande uit Big Ape, DJ Devastate, Create en DJ Connect. De laatste release van Elite Fleet is Well Connected van DJ Connect. Hierop werd samengewerkt met o.a. Reef The Lost Cauze, Planet Asia, Jeru The Damaja en J-Ro van Tha Alkaholiks.

1

“Ik kreeg mijn eerste tatoeage toen ik 15 werd, midden in de periode waarin ik alcohol dronk, Wu-Tang luisterde en flink feestte. Ik ging met een vriend naar Kopenhagen, om precies te zijn naar Nyhavn. Dat is een boulevard met heel veel tattooshops. We gingen langs al die shops om inspiratie op te doen voor mijn eerste tattoo. Toen we bij de allerlaatste waren, die overigens ook het meest onhygiënisch was van allemaal, heb ik een tattoo laten zetten. Eigenlijk puur omdat ik cool wilde zijn. Ik heb ’m een jaar lang verborgen gehouden voor mijn moeder, want ik wist dat ze het niet zou accepteren. Toen ik eenmaal 16 was, kwam ze erachter. De woorden kan ik niet herhalen, maar ze was heel boos.”

6

“Ik ontmoette mijn ex-vriend, hij was een tattoo-artiest en ook een zanger in een band. Ik werkte zo’n vier jaar lang als assistente en piercer in zijn winkel. De winkel stond heel hoog in de lijst van beste tattooshops in Zweden. Hierdoor kregen we veel aandacht van allerlei artiesten. Zo kwamen bijvoorbeeld artiesten langs van LA Ink. We werden ook uitgenodigd voor conventies. In die vier jaar heb ik bijna alle tatoeages laten zetten die ik nu heb, ook die van Hannah Aitchison uit LA Ink. Toen ik 22 was, kreeg ik mijn laatste.”

2

‘Lets Be Frank’ (nek)
“Hannah Aitchison werkte als een gastartiest in de tattooshop. Ze was altijd heel druk bezet, dus ik was heel blij dat ze tijd had om deze bij mij te zetten.”

4

‘Skulls’ (handen)
“Dit is de minst pijnlijke tatoeage die ik heb, boven op de handen. Deze is gedaan door Mats, die bij Built To Last Tattoo werkt, in Kristianstad, Zweden. Nu herinner ik me dat ik daar ook een jaar heb gewerkt als shopassistente en piercer. Mijn appartement zat boven de tattooshop, deze tatoeage is gezet na een feestje.”

5

“Mijn rechterbeen is gedaan tijdens een tattooconventie door Theo Mindell van Spider Murphy’s Tattoo in Californië. De tattoo is een versie van Virgin Mary of Guadalupe. Mijn linkerbeen is gedaan door Charlie Nilsson van Tattoo World in Malmö, Zweden.”

7

Geplaatst door bowie op 26 januari 2015