Skin Deep: Marcel (Hiphopgemeenschap)


Rachel is mijn vrouw. De naam gaat op den duur echter wel weg en zal ergens anders terecht komen op mijn lichaam. Dit omdat het niet meer bij het plaatje wat op mijn rug staat, en wat er nog bij gaat komen, past.

De biddende hand met rozenkrans heb ik laten zetten nadat ik met wat mensen gebroken had. In het verleden had ik nogal wat vrienden die behoorlijk fout waren en een verkeerde invloed op me hadden. Ik wilde graag met hen breken. Nu hoop ik dat ik nooit meer met hun in aanraking kom. Hopen is voor mij het zelfde als bidden, dus bid ik voor een betere toekomst met betere vrienden om mij heen.

Maria heeft, als je het gelooft, ook veel ellende mee gemaakt. Uiteraard kan mijn ellende niet tegen haar ellende op, maar uit haar geschiedenis put ik kracht en hoop: dat ik de ellende ook aan kan en dat het goed gaat komen in de toekomst.


De 10 geboden is eigenlijk de enige tattoo die niet echt een meerwaarde voor mij heeft. Het past echter wel mooi bij de rest van de tattoos op mijn rug. In de stenen zitten scheuren, omdat de mensheid zich niet aan de geboden houdt. Dat geldt ook voor mij.


Het Chinese teken betekent ‘Water’, daaronder staat ‘Be Water’. Het is een gezegde van Bruce Lee: wees als water, pas je aan. Dan gaat het allemaal wat soepeler.

“Empty your mind, be formless. Shapeless, like water. If you put water into a cup, it becomes the cup. You put water into a bottle and it becomes the bottle. You put it in a teapot, it becomes the teapot. Now, water can flow or it can crash. Be water, my friend.”

Dit is mijn allereerste tattoo. Ik wilde altijd al een tattoo, maar ik ben niet iemand die een tijger op zijn huid laat prikken. Het moest iets zijn wat dicht bij mij stond en dat was de geboorte van mijn dochter ‘Novalee’. De tattoo is ontworpen door old-skool tattoo artiest Dela uit Woerden, die ik via Oscar Davila (beter bekend als rapper Oscar X) leerde kennen.

Dela ontwierp ook ‘Che’, de naam van mijn jongste kind en zoon die in 2007 werd geboren.


Hiphopgemeenschap is mijn ding en is begonnen in 1998 als Fotoland. In 2003 of 2004 hebben we de Fotolandcrew-tour gedaan met Oscar X, Neo & Manu en KombO. Dit was een afscheid van de naam Fotolandcrew en daarnaast een mogelijkheid om de jongens een kans te geven. Met Oscar werkte ik altijd al samen als het om hiphop ging en door hem leerde ik Neo & Manu en KombO (Oso & Alfabet) kennen.

De plannen waren snel gemaakt en het liep goed. Tegenwoordig doe ik Hiphopgemeenschap samen met nog één persoon, Ali. Hij doet de technische kant en ik zorg ervoor dat de website up to date is. Verder ben ik de contactpersoon voor bijvoorbeeld artiesten en organisatoren.

MRNC’ staat voor Marcel, Rachel, Novalee en Che. Ik had MRN al gezet voordat Che geboren was, dus het was even passen en meten om die C goed te krijgen. Het was een heel werk, maar het is gelukkig gelukt.

Die andere tattoo kan je natuurlijk wel zien: Michael Jackson, een legende. Al van jongs af aan ben ik zwaar fan van de man. Playbacken, dansen, meezingen (geen gehoor) en ik had veel merchandise van MJ. Tot op de dag van vandaag is dit een artiest die in mijn hart zit. De planning was om deze tattoo vandaag, op de dag van de fotoshoot, af te maken. Helaas is dit niet gebeurd, omdat Dingo te druk was met mijn onderrug.

‘One Love’ staat voor mijn gezin, voor de muziek, vrienden en familie. Als ik mijn armen over elkaar heb zie je ‘One Love MRNC’.

Alle tattoo’s, met uitzondering van de 10 geboden, zijn gemaakt door:


Dingo Tattoo

Blauwstraat 7

2801 HE Gouda

0182-601047
http://www.dingotattoo.com

Van Bruce Lee, een andere legend, komt nog een tat op mijn andere arm. Verder gaat mijn rug de duistere kant op. Onderaan mijn rug heb ik bijvoorbeeld een waarzegster laten zetten, maar die is nog niet helemaal klaar.

Beeld door Ron van Rutten (http://www.ronvanrutten.com/)

Geplaatst door bowie op 22 november 2010