Skin Deep: Jiggy Djé

DAC

“Ik weet niet meer precies wanneer deze is gezet, maar het moet ergens in 2003 zijn geweest. Mr. Fonc (producer van DAC red.) heeft het logo gemaakt. Hij en Wudstik hebben ook een tattoo van het DAC logo, maar niet dezelfde als ik. Met DAC begon het voor mij allemaal. Het was mijn eerste tat dus ik wilde zeker zijn dat het iets was dat veel voor me betekende en zou blijven betekenen. Dat doet het zeker, nog steeds. Bovendien zit in de afkorting DAC het woord “Amersfoort” en dat is nog steeds mijn thuisbasis."

Jiggy Djé

“Deze is ergens in het voorjaar of de zomer van 2006 gezet door Sophia Argyros bij studio Remi in Utrecht (hetzelfde jaar dat Jiggy’s debuutalbum Noah’s Ark uitkomt red.). ZEDZ heeft de tat ontworpen en de betekenis spreekt voor zich: de naam van een redelijk verdienstelijke rapper uit Nederland.”

Noah’s Ark

“Het Noah’s Ark logo heb ik in de zomer van 2008 laten zetten. Ook deze is ontworpen door ZEDZ en het lijkt me duidelijk waar deze voor staat. Net als DAC en het rappen, speelt mijn label Noah’s Ark zo een grote rol in mijn leven dat ik het hoe dan ook niet erg zou gaan vinden om het op mijn lichaam te hebben staan.

Bij het zetten van deze tat heb ik meegemaakt wat niemand ooit wil meemaken als hij of zij getatoeëerd wordt. De tatoeëerder was bezig en ik zat gewoon te chillen tot dat hij ineens “SHIT!” riep. Ik zei meteen: “Dude, je maakt een grapje”, maar hij zei “Ehm, nee.” Wat bleek: hij had per ongeluk de uitsparing in de ‘R’ (van Ark) juist ingevuld terwijl hij die dus moest uitsparen. Hij heeft er meteen een goedje in getatoeëerd dat zorgt voor een soort littekenweefsel dat lijkt op huidskleur. Al met al zie je het dus niet echt. Het is gaar om mee te maken maar op zich best een leuk verhaal. En tja, littekens zijn het sowieso…"

Beeld door Ron van Rutten

Foto optreden door Jamie Hoogland

Klik hier voor de Skin Deep editie met Def P

Klik hier voor de Skin Deep editie met Mr. Probz

Klik hier voor de Skin Deep editie met Manu

Klik hier voor de Skin Deep editie met Bang Bang

Klik hier voor de Skin Deep editie met Javlin

Klik hier voor de Skin Deep editie met BEF van de Pikkatrillaz

Klik hier voor de Skin Deep editie met Daniel

Geplaatst door bowie op 15 januari 2010