Skin Deep: Convex Kafka

Hoog tijd voor een nieuwe editie van Skin Deep, het item waarin de tattoo’s van mensen uit de hiphopscene centraal staan. Deze keer is Convex Kafka aan de beurt om zijn grote hoeveelheid inkt uitgebreid toe te lichten en daar horen natuurlijk ook mooie foto’s bij, door DitIsGers.

skindeepconvex-2

“Op mijn linkeronderarm heb ik een rijzende ster met daarboven een microfoon in een handpalm. Dit staat symbool voor: zolang ik muziek in de palm van m’n hand heb, zolang ik muziek kan maken, ben ik een rijzende ster.
Op m’n rechterbovenarm heb ik een vrouw met haar ogen dicht, een joker en wat dobbelstenen. Dobbelstenen worden veel gebruikt bij gok- en kansspellen en bij dat soort spellen moet je altijd een beetje geluk hebben om hoog te gooien. Je moet lef hebben om het risico te nemen en zo zie ik dat ook in het leven. Ik neem risico’s, spring in het diepe en vertrouw verder op het lot en een beetje geluk.
Op mijn linkerbovenarm heb ik een grafsteen met daarin de initialen van mijn overleden oma.

skindeepconvex-3

Niet heel goed zichtbaar op deze foto, maar op m’n buik heb ik een geldboom met daarbij de tekst ‘Money, the root of all evil’ en daaronder naar geld graaiende duivels. Dit omdat de wereld min of meer in het ‘bezit’ is van grote, westerse bedrijven die door hun hebzucht heel veel ellende, vervuiling en oorlogen veroorzaken op deze planeet en dat allemaal voor macht en geld. Die westerse bedrijven kun je zien als de graaiende duivels.
Hij staat er half op, maar achter de grafsteen aan de achterkant van mijn linkerbovenarm staat de gravedigger.

skindeepconvex-4

Op de plek waar m’n hart ongeveer zit, heb ik een diamant met daar doorheen de tekst ‘Expensive’. Dit omdat een goed hart heel duur en eigenlijk onbetaalbaar is.
Boven de grafsteen van mijn oma heb ik een duivel die de engel een pistool op het hoofd houdt. Dit symboliseert de innerlijke strijd tussen positief en negatief. De duivel is hier aan de winnende hand. Dat is omdat in periodes van veel verdriet en verlies, het negatieve vaak wat zwaarder weegt dan het positieve. Een beetje het idee van: je valt sneller van een ladder af, dan dat je erop klimt.
Daarnaast vliegt een vredesduif. Ik ben erg tegen oorlog en geweld en voor vrede, vandaar. Daar weer naast ligt een baby in twee handen met daarbij de tekst ‘save the future’. Dit omdat wij de generatie zijn die er voor een groot deel voor kan zorgen dat de wereld een betere plek wordt. De kinderen die wij opvoeden, zijn de toekomst en wij kunnen ervoor zorgen dat ze goed worden opgevoed met liefde en kennis in plaats van materialisme en hebzucht.

skindeepconvex-5

Op mijn rug heb ik meerdere Japanse oni maskers. Deze maskers hebben over het algemeen meerdere betekenissen waaronder demonen en beschermende spirits. Voor mij persoonlijk zijn het spirits die hun tempel (mijn lichaam) beschermen. In het midden van mijn rug heb ik een roos in bloei. Rozen zijn een symbool voor liefde en schoonheid. Het staat ook voor belofte, hoop en een nieuw begin! Verder staat er het woordje ‘fame’. Als afkorting voor ‘forget all my enemies’ of ‘forgive all my enemies’, of als je echt tuig wil doen ‘fuck all my enemies’. Gewoon voor de lol gezet eigenlijk.

skindeepconvex-6skindeepconvex-7

Op mijn rechterbovenarm heb ik een kruis met daarin de naam van de overleden schrijver Franz Kafka. Ik ben erg geïnspireerd door zijn werk en dat kun je af en toe ook terug horen in mijn muziek, meestal in de onderwerpen die ik aankaart en in de sfeer van m’n tracks.
Op mijn borst staan de teksten ‘Nobody can judge me’ en ‘Fear nothing’. Ik ben van mening dat niemand een ander echt kan veroordelen omdat niemand een ander echt kent zolang je niet in iemands hoofd kan meekijken. ‘Fear nothing’ staat eigenlijk voor risico’s durven nemen en niet bang zijn om te falen of voor meningen van anderen. Falen is geen falen zolang je het ziet als lessen om verder te groeien. Ook staat er op mijn borst een ouderwets horloge. Van deze afstand kun je het niet supergoed zien, maar de wijzertjes van dat horloge geven de geboortetijd van mijn zoontje aan.

skindeepconvex-9

Op mijn buik staat een portret van Franz Kafka waar ik net over verteld heb. Daaronder staat het woordje ‘Freedom’ in spiegelbeeld. Kafka’s werk wordt namelijk ook wel gezien als een poging om het initiatief terug te geven aan de mens zelf. Niet dat keuzes (vaak onbewust) voor jou gemaakt worden, maar dat je de touwtjes weer zelf in handen hebt in plaats van de baas boven baas boven baas die eigenlijk vóór jou kiest. Verder ben ik zelf een grote voorstander van vrijheid. Vrijheid van keus, vrijheid van meningsuiting et cetera.

Daaronder zie je speelkaarten met daarin de datum (24-08-2011) waarop mijn broertje kwam vast te zitten en A.C.A.B (All Cops Are Bastards). Die biddende man achter tralies staat voor hoop voor hem.
Voor op mijn buik staat het kruis waaraan Jezus is gekruisigd. Dit staat voor mij als symbool voor iemand die goed was, goede dingen deed en mensen hielp, maar toch aan het kruis werd gehangen. Zo werkt het vaak ook in het leven. Misschien word je niet letterlijk aan het kruis gehangen haha, maar je doet goed en je krijgt vaak haat, daar komt het eigenlijk op neer.
Hij staat er half op maar daaronder staat een kroon met de tekst ‘Your majesty’. Alleen mijn vriendin weet waarom, haha!

skindeepconvex-11

Op mijn linkeronderbeen staat een pistool met daar doorheen de tekst ‘No guns allowed’ oftewel geen pistolen toegestaan. Ik ben namelijk tegen fysiek geweld en agressie.

skindeepconvex-12

Op mijn linkerbovenbeen een variant van een Cattleya orchidee met de naam van mijn dochter erdoorheen en haar geboortedatum. Een Cattleya is een Colombiaanse orchideeënsoort. Mijn dochter en mijn zoon hebben deels Colombiaans bloed, vandaar.

skindeepconvex-13

Op mijn linkeronderbeen een vrouwelijke 2faced skull. Gewoon omdat ik hem vet vond, haha!

skindeepconvex-14

Op mijn rechteronderbeen heb ik een koi karper sleeve. Koi karpers zijn vissen die stroomopwaarts zwemmen, dus tegen de stroming in. Dat is ook wel hoe ik ben als mens. Tegen de stroming inzwemmen kan best zwaar zijn en de meeste mensen zwemmen daarom liever lekker makkelijk met de stroom mee, dus het symboliseert kracht, ambitie en individualiteit.”

Convex Kafka bracht onlangs zijn nieuwe mixtape Progressie 2 uit, die is te beluisteren via zijn website.

Geplaatst door bowie op 22 mei 2015