School of Hardknocks 2001

Met veel plezier ging ik onderweg naar de 6e editie van SOHK. De avond ervoor naar de BoomBap Jam en nu dit, een lekker hiphopweekend dus. SOHK 2001 werd gehouden in de Frascati, die vrij makkelijk te vinden was. De entree was 12.50 en de garderobe 1 gulden. In de zaal binnengekomen was een groot videoscherm aan de muur gehangen met een dope camera naar beneden, je zag op het scherm dus een live bovenaanzicht van het publiek.

De muziek begon lekker, een beetje de iets bekendere ish zoals GangStarr, M.O.P, Afu-Ra etc. The Group zou de spits afbijten om 23.00 uur, ik had ze de vorige avond nog gezien op The Jam en nu weer.

Ze deden precies dezelfde show, op zich een dope show, de rappers hebben wel een Nederlands accent wat ik iets minder vind. Ook de DJ deed zijn ding erg dope. Na The Group volgden nog iets van 7 andere acts van o.a Kid O.C, Cane, Coup de Villz en RaggaPappa. Persoonlijk vond ik alleen Kid O.C van de kwaliteit om te winnen, ik kon heel weinig MCs verstaan. De uiteindelijke battle om de 1000,- was tussen Kiddo Cee en RaggaPappa. Die laatste kwam alleen in de finale door zijn publiek, maar totaal niet door de skills, hij schreeuwde maar wat en er kwam geen zinnig woord uit zijn mond. Kiddo Cee kwam met dope battle rhymes en RaggaPappa wist geen antwoord, het publiek tripte telkens op de lijns van Kid. Het ging zelfs zover dat Ragga de mic van Kid uit zijn handen wilde trekken, waarna Kiddo Cee hem wegduwde en het eruit zag of het een gevecht ging worden. Gelijk sprongen een stuk of 5 vrienden het podium op, een aantal om de boel te sussen en een aantal om te vechten, daardoor kwamen er 2 medewerkers van het Frascati erbij en lieten de agressieve peeps even chillen. 1 gast bleef maar agressief en die werd eruit geknikkerd. Uiteindelijk kwam toch de prijsuitreiking. Zonder twijfel was Kiddo Cee de winnaar en ontving de 1000 gulden.

Daarna kwamen er nog wat peeps on stage om te freestylen en kwam de veroorzaker van de ruzie RaggaPappa het podium op om Kiddo Cee te omhelzen, een sentimenteel moment. Shockwave deed ook nog zijn ding (dope) en Rick D dropte ook nog wat. Tussen de acts door werd erg wisselvallige muziek gedraaid, mijn uiteindelijke oordeel is vrij wack, omdat er tracks werden gedraaid als Oochie Wally en raps op beats van Mystikal en Jay-Z (waarbij een groot deel van het publiek uit zijn dak ging…) Dus geen props voor DJ Precise, ook al heeft hij ook wel dopere tracks gedraaid. Jammer dat Shockwave niet een van zijn tracks van de 12" dropte. Qua muziek en optredens vond ik het toch dope, ik had het niet willen missen. Er waren geen top optredens en weinig top tracks, maar ondanks dat heb ik een leuke avond gehad.

Geplaatst door bowie op 31 december 2001