Sage Francis – Sick of Waiting Tables

Sick of Waiting begint met een leuke intro opgenomen uit een radioshow in IJsland. Direct rees bij mij de vraag: waarom IJsland? Geen idee. Hij deed er een aantal shows, maar wat zulke zaken betreft ben ik altijd egoïstisch. Mensen als Sage zie ik ook graag in Nederland. Ik dwaal af. Nummer 2 is het alom bekende Drop Bass met Vocab van Clockworx. Een vette track over wie de beste rappers zijn.

Who’s Crying (live) is een track van 1 minuut opgenomen tijdens de UGHH Anniversary Show. Jammer dat het origineel er niet opstaat. Track 4 genaamd Rewrite is een remake van het origineel Write over een verloren liefde. Erg vette track met een vette beat en teksten die on point zijn. Voorbeeld: ’I’m having trouble letting anyone get close to me and that’s a major problem cause it’s not the way it’s supposed to be’. ‘But you did, now I’m going all out kid and I got mad hate to deal with it’ is een aardige verwijzing naar Method Man’s track met Mary J Blidge. Next up is Day Grows Old met Slug van Atmosphere. Jammer dat de kwaliteit zo fucked up is, de track kan echt vet worden. Er zijn geen bassen te horen, alleen de beat is aanwezig met de sample die ook erg zacht klinkt. Er was een betere versie maar Sage vond het nodig om die te deleten. Per ongeluk. Na weer een live nummer komt The Emporer’s New Clothing. Supervette track geproduceerd door His Panik van Molemen. Jammer dat ie nog niet af is, maar dat heeft te maken met een tweede, niet nader genoemde, rapper die er nog op moet verschijnen. Het nummer verschijnt ook nog op de nieuwe Molemen cd. Afwachten dus. Na meer en meer, maar dope live ish komt Intuition met Jaysonic. Op zich een vette track maar de raps hadden wat beter gekund, maar er waren wat problemen tijdens het opnemen. Onder andere was het erg laat en mocht de moeder van Jaysonic niet wakker gemaakt worden. Over ‘I still live with my moms’ gesproken. Come Follow me is track 11 en is jammer genoeg ook niet af, want Buck 65 moet er nog wat studiowerk verrichten. De track is geproduceerd door PNS van Molemen en verschijnt ook op hetzelfde album.
De volgende track is met Louie Rankin, wie kent hem niet? Gun Gods is een raar nummer, als eerste zijn de vocalen niet tegelijk opgenomen en dat is te horen. Ten tweede kan ik het refrein niet goed verstaan. Sage zei zelf al dat dit nummer bij sommige mensen erg goed valt en bij anderen niet. Ik behoor tot de tweede groep. Best Of The Underground Kid is een grappig live nummer van een emcee die zichzelf zo noemt en Sage probeert te dissen. Tegenwoordig lukt niemand het echt meer moet je maar denken. Waardeloze ish waardoor het weer leuk wordt. Track 15 is I Apologize met Sole. Twee grootheden samen wat resulteert is een vette track. Jammer dat de vocalen niet samen zijn opgenomen, waardoor het geheel iets minder is. Trite is het volgende nummer en het klinkt erg goed, maar er moest hevig in geknipt worden zodat het op de cd zou passen. Bovendien is Sage niet tevreden met zijn raps, niet geheel onterecht, soms komt hij niet meer goed uit en moet het hoorbaar gecorrigeerd worden. Oliver Twisted is een van de nummers die zeker op het eerste album Personal Journals zal gaan komen, maar het is (oooook) nog niet klaar.
Testimony is track 18 en brengt Sole en Sixtoo met zich mee. Middelmatige track met, naar mijn mening, iets te diepe lyrics. Next up track I Keep Calling is daarintegen dope. Het gaat over de reis naar thuis en zie zelf maar wat je eronder verstaat. Swedish fish is een vette track met een Zweedse gast genaamd Leo. Zijn verse schijnt erg vet te zijn, maar kon niet meer op tijd worden opgestuurd. Voor de rest staan er geen nummers meer op maar alleen nog radio optredens. Al met al is de CD versie van zijn tapes erg dope, alleen het is jammer dat er aan zo ongeveer elk nummer wel iets mankeert. Er missen stukken vocaal, beats zijn gedelete, vocalen zijn slecht opgenomen en vocalen zijn afzonderlijk opgenomen wat weer duidelijk te horen is. Daarom is deze cd waarschijnlijk ook alleen als verzameling uitgekomen en op CD-r. De nummers zijn dan ook wel vet, maar ik wacht toch liever op zijn eerste album Personal Journals. Tot dan een heerlijk aperitiefje.

Tracklist:
01. Iceland Radio Intro – Vital Signs
02. Drop Bass ft Vocab
03. Who’s Crying (Live)
04. Rewrite
05. Day Grows Old feat Slug
06. Narcissist (Live On WRIU)
07. The Emporer’s New Clothing
08. Orphanage Freestyle Part 1
09. Intuition feat Jaysonic
10. When Freedom Rings
11. Come Follow Me
12. Gun Gods feat Louie Rankin
13. Live on WBRU and WRIU
14. Best Of The Underground Kid
15. I Apologize feat Sole
16. Trite 1
17. Oliver Twisted
18. Testimony feat Sole and Sixtoo
19. I Keep Calling
20. Respect The Brocolli Cock
21. Swedish Fish feat Leo
22. Orphanage Freestyle Pt 2
23. Bounce (Live at the Met Café)
24. MC Shut Up (Live on Iceland Radio)

Meer info: http://www.sagefrancis.com

Geplaatst door bowie op 31 december 2001