Rust in vrede, Rob…

Op 1 december 2015 bereikte ons het trieste nieuws dat Rob van den Aker (a.k.a. Goldenboy) diezelfde ochtend is overleden. Rob heeft in het verleden diverse bijdragen aan HIJS geleverd en aan andere Nederlandse hiphopmedia. Dit deed hij uit een onmetelijke liefde voor hiphop die hij wilde delen met zoveel mogelijk mensen en hij slaagde daar bijzonder goed in. Diezelfde liefde kwam ook naar voren in het gesprek dat Bowie twee jaar geleden met hem had voor ‘Love for Live’, een serie over markante figuren in de Nederlandse hiphopscene.

Rob kampte met een chronische ziekte die hem een gele huidskleur gaf, en dat leverde hem de bijnaam Goldenboy op. Dat was nooit gekscherend bedoeld, in tegendeel. Praktisch iedereen met een bovengemiddelde interesse in hiphop in Nederland had wel een link met Rob, niet in de laatste plaats omdat hij een opvallende verschijning bij werkelijk ieder concert was. Vroeg of laat kwam iedereen op die manier wel met hem in aanraking, want hij was nooit te beroerd om een praatje te maken met wie dan ook. Ondanks dat hij veelvuldig kampte met ziekte weigerde hij echter slachtoffer van ervan te worden en liet het zijn liefde voor muziek niet zomaar in de weg staan. Met zijn strijd dwong hij daardoor geen medelijden, maar respect af.

Rob, we zullen je openheid, humor, eerlijkheid, kracht en toewijding nog lang gaan missen. Je was een uniek mens. Het ga je goed daarboven.