Ronnie Flex en Frenna gaan head to head in de Red Bull SoundClash

Regelmatig staan ze bovenaan de Nederlandse hitlijsten; afzonderlijk van elkaar of mét elkaar. Ze sprongen met elkaar op grote tunes; Energie, One Time, Investeren In De Liefde, Fallin’ en Nu Sta Je Hier om maar wat voorbeelden te noemen. 6 oktober gaan ze de muzikale strijd met elkaar aan om wie de meeste hits heeft. Dan is het namelijk tijd voor de Red Bull SoundClash plaats in de Gashouder te Amsterdam!

‘Nori’ en ‘The Highest’ staan dan, geflankeerd door hun bands, oog in oog met elkaar en gaan vier rondes lang proberen het publiek voor zich te winnen. Want de aanwezigen bepalen uiteindelijk wie er als winnaar uit de bus komt. Er zal een ronde zijn waarin ze allebei hetzelfde nummer moeten coveren, ze spelen een nummer waarbij de ander het plots over moet nemen, steken twee nummers uit hun eigen oeuvre in een nieuw jasje én mogen een mystery guest uitnodigen om extra uit te pakken. Uiteindelijk geven de decibelmeters de doorslag. Na iedere ronde wordt het applaus gemeten en de winnaar van de ronde bepaald. Presentator van het evenement is Défano Holwijn.

Beide muzikanten zijn inmiddels dertig en kregen – ondanks dat ze al muziek aan het maken waren ervóór – een aardige kickstart dankzij het inmiddels iconische New Wave-compilatialbum. Inmiddels zijn de ijkpunten in hun beider carrières niet meer bij te houden. Het regent gouden platen in Capelle en Den Haag, en daarnaast speelden zowel Ronnie als Frenna iconische shows; Ronnie Flex stond dit festivalseizoen op onder meer Pinkpop en rondde ook zijn eigen Altijd Samen tour af, waar we Frenna vorige week nog zagen rocken op de main stage van WOO HAH! en binnenkort zijn eigen 777-festival zien headlinen. Die podiumervaring nemen ze mee naar de Gashouder.

Wie gaat er naar huis met de belt? De voorbereidingen om hem uiteindelijk om de middel geschoven te kunnen krijgen worden as we speak getroffen. Ronnie Flex: “Hoe lang hebben we nog, twee á drie maanden? Ik ga even vegan proberen te leven en een beetje sporten. Want m’n boy Frennie is altijd topfit.” Frenna geeft ook aan de komende periode veel tijd in de gym te willen doorbrengen. “Wanneer die shit uitgaat on stage, moet het er ook gewoon goed uitzien!” Een ding staat in ieder geval vast. Dit is een wedstrijd die vriendschappelijk maar gedreven gespeeld gaat worden.

Tickets voor de Red Bull SoundClash: Ronnie Flex VS. Frenna zijn nu in de verkoop via deze link.

Geplaatst door bowie op 8 juli 2022