Rich The Kid dropt ‘The World Is Yours 2’ op deze mooie lentedag

Het is deze week een jaar geleden dat Rich The Kid zijn album The World Is Yours uitbracht. De perfecte dag om een vervolg uit te brengen dus. Want ook Rich The Kid weet dat hij aankomende zomer niet hoeft aan te kloppen in Hilvarenbeek als hij geen nieuwe muziek bij heeft. WOO HAH! kan deze zomer genieten van een dosis nieuwe tunes.

Natuurlijk gaat het publiek straks HAM op nummers als New Freezer en Plug Walk, maar Rich The Kid weet zelf dat hij, in het huidige hiphoplandschap, niet kan teren op twee hitjes van anderhalf jaar terug. Speciaal voor de orga en de bezoekers van het grootste hiphopfestival van Nederland heeft hij daarom een track vernoemd naar het festival. Alleen hij heeft -zoals zo vaak gebeurt bij WOO HAH!- een klein spelfoutje gemaakt; het nummer heet nu Woah. Maar hey hij heeft wel Miguel en Ty Dolla $ign een lekker moppie laten zingen op de 90’s-esque r&b track.

De plaat is eigenlijk een conceptalbum over het Hilvarenbeekse festival dat hij in juli aandoet. Als het net zo warm is als vorig jaar, kun je het beste rondlopen met Two Cups (banger!), daar weten WOO HAH!-alumni Big Sean en Offset alles van. En nu WOO HAH! de Tilburgse Spoorzone heeft verlaten en het aan een meer gevestigd is, kun je bij zulke hitte best een keer Splashin’ gaan. Wie even naar Speelland Beekse Bergen wil kan daar van de Slide, maar liever trek je natuurlijk je Racks Out om een extra frisse versnapering te scoren tijdens het festival. Rich The Kid bereidt zich met Gunna voor op zijn bezoekje aan Brabant. Laatstgenoemde heeft zelfs al gehoord over de hittegolf van vorig jaar en maakt er iets positiefs van. “Yeah, I’m drippin’ like sweat  / Niggas ain’t drippin’ like that / Put 200K in the bag”, rapt ‘ie in Fall Threw. Een beter festivalvoorbereiding is er niet.

De plaat staat vol met springerige producties (Rockets, Tic Toc, Like Mike), r&b-achtige joints (Ring Ring), blije fluitjes (Save That) en hypnotiserende synth-loops (Wrong Thing, 4 Phones). De dienstdoende geluidsman gaat er moeite mee krijgen, maar de bassen van The World Is Yours 2 kunnen prima door als vast soundcheck-materiaal. Die zijn namelijk allemaal rollend hard.

Rich lijkt klaar voor de zomer, nu jij nog! Beluister de plaat hieronder.

Geplaatst door bowie op 22 maart 2019