Rhythm & Rhyme: Hiphop leren op z’n Eindhovens

Eindhoven. Op 17 december start het Rhythm en Rhyme project. Door vooraanstaande spelers uit de lokale Eindhovense scene worden deelnemers in hun ontwikkeling begeleid op het gebied van zang, muziekproductie, rap, DJ, graffiti en breakdance. Rhythm en Rhyme is onderdeel van Part Of You (POY), de nieuwe jongerenafdeling van het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE). Het is een samenwerking van Kosmose, Part Of You en Area Fifty One skatepark. Het project heeft als doelstelling de deelname aan cultuur onder jongeren tussen de 15 en 25 jaar te vergroten

POY wilt zich onderscheiden door nieuwe invalshoeken op het gebied van kunsteducatie en aanstekelijke projecten voor jonge mensen tussen de 15 en 25 jaar. Verwar de naam Rhythm en Rhyme niet met de legandarische Rhythym & Rhyme (vol I en vol II) projecten uit de vorige eeuw. De lessen vinden plaats bij Area Fifty One skatepark. Daar zijn speciale ruimtes ingericht met alle bijbehorende voorzieningen.

Een korte, laagdrempelige, basiscursus bestaat uit 10 lessen waarin een solide basis wordt gelegd voor de verdere ontwikkeling van de deelnemers. In samenwerking met Area Fifty One skatepark worden internationale artiesten aangetrokken voor een masterclass. Alle afzonderlijke groepen werken samen aan één show en brengen het geleerde in praktijk op het podium. Het is de bedoeling de deelnemers te laten ervaren hoe het in het echt werkt en met alle disciplines in aanraking te laten komen.

Meer info: partyofyou