Rewriters010 presenteert uitgebreid cultureel programma in Skateland

Vandaag, op donderdag 31 maart, is Rewriters010 onderdeel van een grote sport- en cultuurdag in Skateland, voor 120 leerlingen van Harens Lyceum. De leerlingen maken kennis met de wijk Feijenoord, waar Skateland gevestigd zit en waar in 2021 het internationale POW! WOW! Rotterdam-festival plaatsvond. Toen zorgden diverse kunstenaars voor grootste muurschilderingen in de wijk, waaronder vier werken op het pand van Skateland. Dit jaar gaat POW! WOW! Rotterdam verder onder de naam ALL CAPS, en krijgen de leerlingen alvast een kijkje in de wereld van de straatkunst én meer.

Ze lopen een street art-tour door de wijk, langs abstracte muurschilderingen, een innovatieve mural die men kan laten bewegen met behulp van een app, en twee door aspirant-kunstenaars en leerlingen geschilderde stegen. Op de voorgevel van Skateland zelf werkten vier kunstenaars samen aan een groot werk, dat vier compleet verschillende stijlen en kleurpatronen met elkaar verbindt.

Ook hebben de leerlingen de keuze uit een aantal workshops. In de kantine maken ze kennis met de wereldberoemde kunstenaar Jean-Michel Basquiat en zijn unieke werkwijze, door middel van een unieke schilderervaring. Got2Groove biedt hen de kans om te leren dansen op hedendaagse stijlen als afro en hiphop en de instructeurs van Skateland leren ze de basis van het skateboarden en het BMX’en.

Rewriters010 biedt diverse tours door verschillende wijken aan, en daarnaast diverse workshops. Voor scholen en andere groepen. Voor alle mogelijkheden mail je met Linda Ammerlaan: educatie[at]hiphopinjesmoel.com!

Geplaatst door bowie op 31 maart 2022