Rewriters presenteert de officiële street art tour van Rotterdam!

Met merknamen als Rewriters en POW! WOW! Rotterdam maakt Hiphop In Je Smoel zich al jaren hard voor street art in Rotterdam. Een logische stap is dan ook nu aangebroken; onder de vlag van Rewriters presenteren we nu de officiële street art-tour van Rotterdam. Maandelijks trekken we naar een ander gebied in de havenstad, om je alles te vertellen over straatkunst en om je de mooiste muurschilderingen te laten zien.

Op 22 maart is de eerste van vier wandelingen. Deze zal trekken door de Afrikaanderwijk, waar tijdens de laatste editie van POW! WOW! Rotterdam in 2019 diverse internationale kunstenaars de wijk transformeerden van grauw en grijs tot een kleurrijke mengelmoes van stijlen en tekeningen. Zo divers als de wijk is wat inwoners betreft, zo divers is nu ook de kunst.

Onder begeleiding van een professionele gids wandel je langs de mooiste murals van Rotterdam. Natuurlijk is er onderweg voldoende tijd om vragen te stellen. Je krijgt diepgaande en up-to-date informatie over de ideeën, het proces en de kunstenaars achter allerlei street art in Rotterdam. Elke wandeling is compleet anders, dus het is de moeite waard om meerdere keren mee te lopen. De anderhalf uur durende tours zijn leuk voor iedereen; groepen, jongeren, ouderen, feesten et cetera.

De eerstvolgende tour langs de muurschilderingen van POW! WOW! Rotterdam is op 22 maart. Opgeven kan vanaf nu via de website van Rewriters. De tour start om 13:00. Het verzamelpunt is de koffiehandel/espressobar Pretoria, aan de Bloemfonteinstraat 78C. De kosten bedragen € 15,- per persoon, betalen doe je ter plekke per pin.

Later volgen er wandelingen door Crooswijk (23 april, startpunt: sporthal Plays2Be, Crooswijksestraat 93), het Merwe-Vierhavensgebied (24 mei, startpunt: plein voor Metrostation Marconiplein) en het centrum van Rotterdam (21 juni, startpunt: Maritiem Museum, Leuvehaven 1).

Alle informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website van Rewriters.

Geplaatst door bowie op 3 maart 2020