Uiteraard blijven je ook na de versoepeling van de corona-maatregelen verblijden met nieuwe releases, want denken dat je ongestoord naar buiten kunt om in groepen te meeten en samen te luisteren is er nog altijd niet bij. We plaatsten deze week al reviews over de nieuwe plaat van Idaly en Sevn Alias en de remix-tape die Critical Hype maakte van het werk van J. Cole en The Neptunes, maar traditiegetrouw komen we ook weer op vrijdag met een releaseoverzicht voor nóg meer luistertips. Projecten, losse tracks en video’s; hieronder check je het allemaal.

Timmietex – Tantu Spange Tatta
Timmietex, tegenwoordig onder de naam Timm actief, viert het tienjarig jubileum van zijn debuutplaat Tantu Spange Tatta door de release op Spotify aan te bieden. Speciaal daarvoor ging Ben Jur aan de slag om de plaat te remasteren. Check die tien jaar oude Tilburgse funkyness hier.

Ares – Previously Released
Ook Ares heeft heel muziek die eerder nog niet op de streamingdiensten te vinden was toegevoegd. Loosies als Camoufleren en DNA werden bijzonder goed ontvangen toen hij ze dropte, maar tot nu toe werden ze enkel via Soundcloud aangeboden. Daar werd ook de mixtape ? een hit bij zijn fans in 2015. Nu staan er een aantal losse tracks én die tape (aanrader!) gebundeld op Spotify onder de noemer Previously Released.

The Scotts – The Scotts
Travis Scott tilde de niveau van de mogelijkheden voor quarantaine-marketing deze week eigenhandig naar astronomische levels. Hij gaf in de game Fortnite een heus concert, waar hij niet alleen oude krakers liet afdraaien terwijl zijn beeltenis door de landschappen van het spel banjerde en vloog, maar primeurde ook een nieuwe track. De track is vernoemd naar het duo dat erop te horen is; THE SCOTTS. Het is geen geheim dat Travis een grote inspirator vond in KiD CuDi en zelfs het tweede deel van zijn artiestennaam op hem inspireerde. Hun eerste samenwerking sinds Through The Late Night is een absolute banger.

Sticks – Waggies
Voor de derde week op rij brengt Sticks een nieuwe tune uit. Op Grijnzen beet hij van zich af en uitte hij frustraties die hij niet langer op kon kroppen, deze week zit hij weer heerlijk laid back; in een waggie welteverstaan. De rapper bezingt zijn liefde voor vierwielers op een vibey productie van Dokter Moon. Is dit de roll-out van een nieuw album van Stickert? Zijn eerste met meerdere producers? Laten we het hopen.

Raw Roets – Nirvana Flows
Raw Roets deed onlangs een live-sessie op YouTube, waarop hij het nummer Nirvana Flows liet horen. Hij heeft besloten om het nummer op te nemen en uit te brengen. De indrukwekkende track is vanaf nu te beluisteren op Spotify. Maak je op voor méér Raw Roets in de nabije toekomst.

Reason – Might Not Make It
Ok, we spelen open kaart: we zijn compleet in het marketingtrucje van TDE’s Reason getrapt. Heel even dachten we dat hij gisteravond zijn nieuwe album aankondigde op Instagram, met featurings van Kendrick Lamar, Kanye West, Jay Rock, Ari Lennox, SZA, 6IX9INE, City Girls en meer. Maar het zijn stuk voor stuk namen die hij dropt in zijn nieuwe single Might Not Make It. Daarin doet hij uit de doeken wat hij zou doen als hij nog 24 uur te leven had. Die track is vanaf nu te beluisteren! (p.s. Might Not Make It is onderdeel van de TDE APPRECIATION WEEK, waarin ook onder meer nieuwe muziek van Ab-Soul, Zacari en Isaiah Rashad is gedropt!)

Mula B X IliassOpDeBeat – Trap Freestyle Part 2
Na Lockdown zijn Wilde Westen-soldaten Mula B en Iliassopdebeat weer terug met Trap Freestyle Part 2. Daarop is een spervuur aan vintage Mula-bars te horen; over hoe de politie hem volgt maar niet liked, een brick verkopen in fracties. Terwijl de flow steeds agressiever wordt en zijn stem steeds bozer, vertelt Mula wat hij doet voor de saaf.

Bartofso, Knaller & Mula B – Nakkoe In Je Face
Nóg meer Wilde Westen-trap? Bartofso, Knaller en Mula B leveren een vlammende samenwerking op een productie van IliassOpDeBeat. Als deze je niet op z’n minst doet quarantaine-hoofdknikken dan gaat niets je kunnen helpen daarmee.

Risskant – Tiefuszooi
Risskant is terug, smerig als ‘ie is, rauw met dat randje. Het nieuwe album Tiefuszooi bevat featurings van onder meer Skenkie en Ad Rem en producties van Chubeats en Ben Jur. En je kunt ‘m volgens de Dordtse rapper maar op één manier luisteren: “Zet je volume op standje ‘de buren moeten meeluisteren!’, laat hij weten via Instagram.

SPREEJ – BEEP BEEP
De terugkeer van de Gentse rapper SPREEJ ging niet onopgemerkt; zijn EP TFOH pompt hier nog regelmatig door de speakers. Van de openingstrack is nu een video verschenen. BEEP BEEP toont meteen waar ‘SPREEJ 2.0’ voor staat: donkere beats, stevige teksten met een laag timbre. De filmische video vol plotwendingen is gemaakt door Stacii Samidin. Dit is kei- en keihard.

Meer Releases