Het is bijna niet te geloven, maar de solocarrière van Digitzz duurt alweer zo’n zes jaar. Zijn laid back- en feel good-muziek staat haaks op de georganiseerde chaos die hij met Nouveau Riche uitbracht in audiovorm, maar dat hij zijn plek in de scene zou vinden was al heel snel duidelijk. Nu is er zijn debuutalbum, dat jarenlang in de maak was maar nu eindelijk het levenslicht ziet. Én een nieuwe video.

Al in een interview met ons uit 2014 zei hij het volgende over zijn toen nog aanstaande plaat: “Ik wil die guy zijn waarvan mensen zeggen: ‘Shit, wanneer komt Digitzz weer met een feel good-song waarmee ik lekker wakker kan worden?’ Dat wil ik brengen. Muziek die je dag effe goed maakt.” En óf dat is gelukt. Zijn vibes zijn ideaal voor als je nét van je werk komt en de avondzon tegemoet rijdt of om te relaxen als je in het weekend op de bank ploft met een bak koffie.

“Tegen de tijd dat ik bij Oh My Fro aankom, wil ik ook een internationale release”, vertelde hij in datzelfde gesprek. “Ik wil gewoon bouwen hier, hard werken, zorgen dat ik kwalitatief goede muziek maak en bij mensen het respect en de liefde opbouwen voor de muziek die ik maak. Vanaf dat punt wil ik weer verder bouwen naar het buitenland.” De muziek die op zijn debuutalbum te vinden is, is er in ieder geval meer dan goed genoeg voor.

“Finally dropped more than 5 songs in a year!” Met die woorden viert hij de release van zijn album. Hij bracht inderdaad niet heel veel muziek uit de afgelopen jaren, maar zijn eerste langspeler mag er zijn; mellow trap vermengt zich soepel met fijne discobeats, en Digitzz klinkt net zo lekker op soulvolle pianotonen als op een duistere trapproductie met snerpende snaredrums. Het team aan muzikanten dat voor hem achter de boards plaatsnam is indrukwekkend; onder meer Odin, Sam A La Bamalot, Soulsearchin’ en Paul Laffree leverden beats en Rico Greene (met een heerlijke interlude die zo uit de 70’s lijkt geïmporteerd!), Kameron Corvet en Braz leveren vocale bijdragen.

Digitzz zelf is muzikaler dan ooit. Hij speelt soepel met zijn stem, flowt creatief en rustig over de beats en gaat melodischer te werk dan op zijn eerdere solomateriaal. Al in de introtrack wordt op een heerlijke koppenknikker duidelijk dat hij nog lang niet klaar is met muziek maken. “Lookin’ for a way to get my money right!” Het is te hopen dat Digitzz niet weer zo lang op zich laat wachten met nieuwe muziek. Tot die tijd genieten we van zijn glorieuze debuut. TRRRRRR!

Stream:

Meer Releases, Reviews