In beeld: de Red Bull BC One Cypher Holland in de Maassilo

Door de toevoeging van breaking aan het Olympisch programma groeit de zichtbaarheid en populariteit van de sport. Ons land staat wereldwijd bekend om goede b-boys, b-girls en toonaangevende crews. Zo heeft Menno van Gorp driemaal de world final gewonnen. De eerste breakingcompetitie in anderhalf jaar tijd was een feit, en daar was onze fotografe bij.

Met ruim 400 bezoekers vulde de Maassilo zich zondag voor de eerste breakingcompetitie na anderhalf jaar. B-boys Menno en Roxrite en b-girl Sarah Bee waren de juryleden en kozen de winnaars uit die door gaan naar de volgende ronde in Polen. Daar wordt op 4 november de Red Bull BC One Last Change Cypher gehouden. Samen met 36 andere wereldwijde voorronde-winnaars wordt er om de allerlaatste wildcard gestreden die recht geeft om deel te maken aan de world final.

De winnaars van de Holland Cypher zijn B-boy Shane en B-girl Pauline, en samen met de e-battle winnaar b-boy Lee hebben zij zich gekwalificeerd voor Red Bull BC One Last Change Cypher in Gdansk te Polen. Gina Saad was erbij met haar camera.

Geplaatst door bowie op 27 september 2021