Reanny en Ocho sieren samen de playlist-cover van deze week met ‘Liefde Maakt Blind’

Als je Ding, Ding, Ding van Ross & Iba gangster kunt laten klinken, ben je een absolute baddie. Reanny flikte het, en pakte flink door. Na haar EP A Goddess, WBU? van vorig jaar, werkt ze nu samen met haar partner Ocho toe naar een gezamenlijke plaat die “Beyoncé en Jay Z in een toxic jasje is”, aldus het label Top Notch. Nadat we al de single Baddie ervan kregen, horen we nu Liefde Maakt Blind.

Het refrein van de nieuwste single van het duo zegt eigenlijk al genoeg. Ze vermengen vragen en antwoorden. Zij: “Liefde maakt blind, dus ik ontken m’n gevoelens voor jou / Heeft het wel zin als ik je eigenlijk niet meer vertrouw? / Vanaf het begin heb ik alleen maar twijfels over jou / Jij bent verslaafd aan die life, daarom dat ik je niet vertrouw.” Hij: “Liefde maakt blind, daarom ontwijk ik mijn gevoelens voor jou / Liefde maakt blind, daarom neem ik je niet als mijn vrouw / Schat doe je ding, want ik red het ook wel zonder jou / Liefde maakt blind, liefde maakt blind…”

Reanny en Ocho vormen een duo dat de perikelen in hun relatie vanuit de eerste persoon bezingen kan, waardoor het pure muziek oplevert. Ze gaan voor het publieke oog en oor in dialoog en laten hun gevoelens de tune bepalen. De instrumentatie van Yung Snem, Theevoni & AJCookin verandert in een biechthok: “Door al die slechte daden van je, betekenen al die mooie woorden niks”, rapt Reanny in de eerste verse. Gevolgd door “Schat doe je ding, het is oke, maar wordt niet boos als je me ziet met een ander.”

Ocho gebruikt zijn couplet als ruimte om te antwoorden: “Liefde is wat ons verbindt, vertrouwen is wat ons opfuckt / En vind je een nieuwe *****, zeg die kill van je ‘ik heb die p*ssy on lock.” IJskoud.

Naast Reanny & Ocho (uiteraard geïllustreerd door Carlos Ribeiro!) hoor je ook o.a. de terugkeer van ScHoolboy Q, Timmietex die net terug is van Carnaval in Kruikenstad en daar punches over schrijft, een samenwerking van Jandro en ADF Samski, de gezamenlijke single van Conway The Machine en Joey Bada$$ en een instrumentaal meesterwerk van Terilekst en Inf.

Geplaatst door bowie op 19 februari 2024