Pusha T raast door zijn setlist in een stampvolle Melkweg

“Rap album of the motherf*cking year. I can’t say it enough.” Met die woorden zegt Pusha T niets teveel in de uitverkochte en stampvolle Melkweg. Ja, het is het rapalbum van het jaar. En ja, je hebt het nu wel iets te vaak gezegd, Pusha. Het staat zelfs op de merchandise die in de garderobe wordt verkocht. Het concert zelf begon stroef en eindigde abrupt, waardoor er zeker meer ingezeten had.

Met de skills van Pusha T is weinig mis. Hij heeft de tracks, de beats, de stem en de bars om het Amsterdamse publiek wel twee uur te kunnen vermaken. Helaas zit dat er niet in bij de Nederlandse stop van de DAYTONA tour. Hij heeft besloten om twee shows op dezelfde avond te spelen in de Melkweg. Één om half negen en één om twaalf uur. Want waarom zou je niet dubbel geld verdienen op een donderdagavond in Amsterdam?

De fans zijn er de dupe van. Als Pusha dit in de andere landen ook heeft geflikt is meteen duidelijk waarom hij af en toe moet leunen op de backing vocals die soms meelopen op de band. Zijn eigen stem is dope, maar zwakt namelijk al snel af. Gelukkig herpakt hij zich als het geluid wat beter wordt na een paar nummers. Tussen alle zeven DAYTONA-tracks, die hij in chronologische volgorde speelt, neemt hij de bezoekers nog vol overtuiging nog even mee naar het Clipse-tijdperk. Het couplet van Neptunes-klapper Grindin’ rapt hij wel vlekkeloos zonder dat er achtergrondstemmen klinken en ook ultieme koppenknikker Numbers On The Boards valt prima. Op deze momenten is Pusha T daadwerkelijk even ‘King Push’. We worden nog even fijn herinnerd aan de Fear Of God-dagen en ook zijn featurings op de MBDTF tracks komen voorbij. Überhaupt speelt Kanye West een grote rol in de muziek; 85% van alle beats die vanavond hoorbaar zijn komen van zijn hand.

Met de setlist is weinig mis. Hoe raar is het dan ook dat Pusha een iets te lange pauze neemt om albums te signeren, zegt dat de show nog niet over is en dan Drug Dealers Anonymous inzet. Hij besluit met de trage loosie waarvan hij zijn eigen couplet spit, om vervolgens weg te lopen op JAY-Z’s deel van de track. Waarschijnlijk riep de stage manager hem van het podium af, omdat de zaal weer snel leeg moest vanwege de inloop van de volgende show. Pusha had alle ingrediënten in huis voor een legendarische show, maar helaas komt door de ogenschijnlijke haast de beoordeling van deze avond niet verder dan een ‘degelijk’.

Geplaatst door bowie op 14 december 2018