Een keer in de twee weken krijgen wij een mailtje van Chris Versteeg. De maker van SAM (Street And More) verrijkt Hiphop In Je Smoel dan met beeld en tekst van en over een interessante streetart/graffiti-artiest. Dit keer valt de keuze van Chris op Dave the Chimp.

wall and print

Een van mijn persoonlijke favorieten uit de hele street art wereld is zeker Dave the Chimp. Hij is begin jaren 90 vanuit de skateboard scene begonnen met tekenen en het duurde niet lang voordat hij zijn werk op muren ging maken. Hij woonde toen nog in Londen en heeft daar de opkomst van heel de street art scene van dichtbij meegemaakt en heeft aardig wat expo’s op zijn naam staan. Tegenwoordig woont en werkt hij in Berlijn en is full time illustrator en actief skater. Dave is een overall relaxte good guy, maar met een redelijk kritische blik op de hedendaagse maatschappij. Zijn werk bevat vaak onderwerpen uit het nieuws of religie en hij probeert mensen op een humoristische wijze zijn standpunten over te brengen.

 

baked

Hij schroomt overigens niet om de street art scene een spiegel voor te houden; een veel terugkerend thema in zijn strips. Een van zijn meest recente projecten is ‘the human bean’, een simpel getekend oranje ventje dat vaak een bord met daarop een spreuk beet heeft. Daarnaast tekent hij in opdracht voor skateboardmerken, maakt hij ieder nummer een strip voor SAM Magazine en is hij met 1001 verschillende dingen bezig. Check zijn facebook account voor bijna dagelijkse updates en vergeet vooral zijn webshop niet!

strip

Check het werk van Dave op davethechimp.bigcartel.com of www.davethechimp.co.uk
Benieuwd naar SAM? Klik gewoon even op www.streetandmore.com

Meer Publicaties