Producer Small Professor brengt een album uit met wijlen Sean Price

Goed nieuws voor fans van Sean Price, de koning van de punchline-rap, de bedenker van de hashtag-rap nog vóór het zo werd genoemd en de altijd even humoristische rapper die in augustus 2015 overleed. Binnenkort -op 8 februari- verschijnt er een nieuw album van de mc uit Brownsville, geheel geproduceerd door Small Professor. De eerste single is nu uit.

De producer kwam in beeld bij Sean P. toen hij diens track Murda Type Thinkin remixte in 2013. Al gauw werden er contacten gelegd en bleek er meer in de pijpleiding te zitten. “We startten begin 2015 met het project. Werken met Sean Price was een hele eer voor me, maar het was vooral leuk. Ondanks dat we elkaar nooit persoonlijk hebben ontmoet, was onze muzikale chemie écht. Ik ben blij dat de wereld eindelijk kan horen wat er gebeurt als we onze krachten bundelen”, vertelde hij eerder deze week aan Complex over het album, dat gaat verschijnen via Duck Down en Coalmine Records.

De producer heeft er dus niet voor gekozen het materiaal onafgemaakt op de plank te laten verstoffen, maar heeft diverse vrienden en collega’s van de rapper gevraagd om een featuring om de tracks verder aan te kleden. De eerste single van 86 Witness, zoals het album gaat heten, is John Gotti. De track bevat, naast P’s heerlijk hilarische bars, ook featurings van AG da Coroner, Guilty Simpson en Your Old Droog. “Ik ben ervan overtuigd dat Sean het eindresultaat ook helemaal te gek zou vinden.” Wij zijn benieuwd en zetten de release in onze agenda: 8 februari een album van S.P. en S.P.!

 

Geplaatst door bowie op 30 januari 2019