POW! WOW! Rotterdam transformeert in ALL CAPS

Street art-festival POW! WOW! Rotterdam gaat vanaf nu door het leven als ALL CAPS. Gestoken in een nieuwe vormgeving staat de street art-organisatie nu geheel op eigen, Rotterdamse benen. De nieuwe naam past beter bij de grote ambities die de organisatie heeft. De tagline luidt dan ook niet voor niets: ‘Capital Art’. Van 4 t/m 11 september 2022 tovert festival ALL CAPS wederom Feijenoord in Rotterdam-Zuid om tot het walhalla voor kunst- en street art-liefhebbers

De organisatie achter POW! WOW! Rotterdam maakte eind vorig jaar bekend zich los te maken van de internationale POW! WOW!-familie. Daardoor gaat zij niet verder onder hun nieuwe naam ‘Worldwide Walls’. De nieuwe naam ALL CAPS omvat vele betekenissen. Het is een knipoog naar de ‘caps’, de spuitmondjes op de spuitbussen uit de graffitiwereld, maar ook naar de typografie. Het staat voor ‘enkel kapitalen’, wat betekent dat er alleen hoofdletters worden gebruikt. Veel graffitischrijvers kiezen ervoor om op die manier te werk te gaan. Daarnaast is de naam ALL CAPS een ode aan het overleden hiphop-icoon MF DOOM, die met deze kreet eveneens de voorkeur gaf om zijn naam te allen tijde in kapitalen te stileren. Hij vernoemde er zelfs een song naar.

Openluchtmuseum zonder toegangsprijs en sluitingstijd

ALL CAPS is het belangrijkste street art-festival van Nederland en haalt van 4 t/m 11 september 2022 opnieuw nationale en internationale kunstenaars naar de wijk Feijenoord te Rotterdam-Zuid. Het fundament wordt gevormd door muurschilderingen. Vorig jaar werd hier, met succes, een andere kunstdiscipline aan toegevoegd. De gaskoepels aan de Maas transformeerden tot een galerie waar een sculpturen-expositie huisde. Het streven is om tijdens de komende editie nog meer kunstvormen samen te laten komen in het festival.

Een van de belangrijkste doelen van ALL CAPS is het laagdrempelig maken van hoogwaardige kunst. ALL CAPS is een openluchtmuseum zonder toegangsprijs en sluitingstijd. De focus ligt op de wijk en het achterlaten van een positieve impact op de leefomgeving. Bovendien vormt het festival een ontmoetingsplek voor de creatieve sector en is het een platform voor inspiratie en innovatie op het gebied van street art. Jong talent krijgt daarbij extra aandacht.

Stickers als kunst!

In stijl gaat de lancering van de nieuwe naam ALL CAPS niet geruisloos. Vanaf vandaag hangt de stad vol met posters die bij menigeen nieuwsgierigheid zullen opwekken. Graffitischrijvers staan erom bekend vaak hun eigen stickers op zak te hebben. Waar ruimte is, wordt geplakt. Laten de nieuwe posters nu veel witruimte hebben! Ook de reclamezuil aan de Blaak (voor de Willem de Kooning Academie) heeft voldoende plek om bestickerd te worden. Zo biedt ALL CAPS meteen vanaf de naamswijziging ruimte om samen met kunstenaars de stad te verfraaien; precies waar ze al jaren mee bezig zijn.

De line-up voor de eerste lustrumeditie van het Rotterdamse street art-festival wordt later dit jaar bekendgemaakt.

ALL CAPS kan vanaf nu onder de nieuwe naam online worden gevonden:
Website: www.all-caps.nl
Facebook: www.facebook.com/allcapsrotterdam
Instagram: www.instagram.com/allcaps_rotterdam

Geplaatst door bowie op 14 februari 2022