Het resumé van POW! WOW! Rotterdam 2019: elf muren én een boot

De tweede editie van POW! WOW! Rotterdam was een zeer vruchtbare. Het festival, waarmee we street art genereren in gebieden die dat volgens ons kunnen gebruiken, bracht tienduizend bezoekers op de been. Allemaal trokken ze afgelopen zondag door de Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid, op zoek naar de mooie murals.

Op het Afrikaanderplein, in het hart van de wijk, was een festivalterrein te vinden waar ook nog eens live werd gepaint op voertuigen, optredens plaatsvonden van onder meer Coely, Not3s, Snelle en Zwangere Guy en een hele lading aan foodtrucks geparkeerd stond voor de lekkere trek.

We zijn trots dat we de grauwe, grijze Afrikaanderwijk hebben mogen en kunnen verrijken met kunst die past bij de gemeenschap die er leeft; kleurrijk en multicultureel. Kunstenaars uit Singapore, Spanje, Hawaii en Schotland, maar ook uit ons eigen Rotterdam hebben ervoor gezorgd dat er prachtige murals te bewonderen zijn. Jij kunt ook je favoriete route uitstippelen door de wijk. Zorg dat je een september-issue van de Uitagenda Rotterdam bemachtigt, of download de kaart in .pdf van de website van POW! WOW! Rotterdam.

Met trots kijken we terug op een geslaagde week vol mooie momenten, gesprekken en prachtige kunst. Alle betrokkenen; dank je wel! Volgend jaar zijn we natuurlijk terug; blok 13 september 2020 dus alvast in je agenda…

Martine Kiers ging langs alle muren voor haar eigen serie finale-foto’s. Genieten maar!

Super A:

Woes:

Danny Rumbl:

Dourone:

Slinkachu:

Smug X Telmo Miel:

Nina Valkhoff:

Dodici:

Didier Jaba Mathieu:

Saïd Kinos:

Spenser Little:

Murmure:

Helen Proctor:

Smok:

Geplaatst door bowie op 19 september 2019