Pete Philly & Perquisite zorgen voor kippenvel in uitverkochte Melkweg

Met als enige referentie de single Time Flies, ging ik naar de release party van het nieuwe album van Pete Philly & Perquisite: Mystery Repeats. De verwachtingen liggen hoog, aangezien het debuut, Mindstate, van de twee Pieters een meesterwerkje genoemd mag worden.

Aangekomen bij de Melkweg blijkt al snel dat het volledig is uitverkocht en dat er nog heel wat mensen op zoek zijn naar een kaartje. Eenmaal binnen, kom ik er achter dat het voorprogramma, Arts the Beatdoctor, netjes op tijd was begonnen en dat ik dit helaas heb gemist. Dan is het wachten op het hoofdprogramma…
En de mannen laten inderdaad op zich wachten. Het publiek (dat niet uit een doorsnee hiphop-publiek bestaat, maar uit allerlei soorten muziekliefhebbers) staat gespannen naar het podium te staren en telkens wanneer er technici het podium betreden klinkt er gejuich.
Na een klein uur wachten en zet de pianist High Tide in en komt Pete Philly onder luid gejuich het podium oplopen, halverwege het nummer voegen Perquisite en de rest van de band zich bij. Het nummer gaat verder in het tevens uptempo en erg mooie Fish to Fry. Waarna Pete een kort gesprekje houdt met het publiek, wat erg ingestudeerd over komt en hier merk je aan dat de show volledig geregisseerd is. Het gesprek gaat over in het toepasselijke Q&A en dat zorgt voor een goede interactie met het publiek, wat ook de inhoud van het nummer is.

Dan is het tijd voor wat ouder werk en wordt Insomnia ingezet, maar gelukkig gaat de show hierna weer gewoon verder met nieuwe nummers. Third Degree, Awake, en Empire worden alle even energiek ten gehore gebracht, waarna Pete Philly er nog een sterke freestyle tussen door gooit. Omdat er op het album ook een samenwerking staat, wordt GMB aangekondigd en doen zij samen het nummer Balance. Wat opvalt is dat ondanks dat het album twee dagen voor de show pas in de winkel lag, dat er een gedeelte van het publiek de nieuwe nummers ook woord voor woord mee kan doen. Het popachtige Last Love Song wordt op het einde omgetoverd door Voicst tot een zigeunerachtig nummer, ondanks dat dit ook volledig gepland is, komt dit al spontaner over en merk je dat de hele show wat losser is geworden en daardoor veel beter. De show wordt afgesloten met de eerste single van het album: Time Flies, maar er komt natuurlijk nog een toegift.

Ondanks dat er weer net iets te lang moet worden gewacht, komen beide Pieters, nu alleen, terug het podium op. Samen maken zij het nummer Clap Kick Flow opnieuw, Pete maakt alle geluiden die Perquisite vervolgens tot een beat vermaakt. Bij de volgende track, de titeltrack Mystery Repeats, komt de volledige band ook weer het podium op en dan is het tijd voor de laatste track Grateful, dit nummer wordt door het gehele publiek woord voor woord mee gezongen en dat zorgt voor kippenvel. Al met al was het een geweldige show die in het begin ietwat over geregisseerd was. Nu is het afwachten of de energie op het podium ook terug te horen is op het album.

Fixtures:
Hoogtepunt: De toegift
Dieptepunt: Lang wachten
Bier: 2,20
Wc: gratis
Garderobe: 1,-
Merchandise: CD met gratis shirt
Fotograferen: alleen zonder flits, maar werd toch gebruikt
Geluid: Goed
Bezoekers: Uitverkocht
Damage: 15,-
Cijfer: 9

Geplaatst door bowie op 13 september 2007