P E R S O N A met Vieze Vent: “Ik was altijd de weirdo van de klas.”

In P E R S O N A gaat fotografe Eva Marlene Baselier op zoek naar onderscheidende artiesten, in zowel muziek als fashion. Welke statements maken ze met hun muziek en hoe past hun uiterlijke verschijning erbij? Aan welke items zijn ze gehecht en vinden ze merken belangrijk? Iedere episode van P E R S O N A covert een andere artiest in een nieuwe setting. De serie draait dan ook niet om tekst, maar om beeld. In deze aflevering: Vieze Vent!

Zijn track Flip Phone is hard gepushed op WOO HAH!. Het was zijn debuuttrack, een samenwerking met Rxck Lee. Hierna heeft hij om de haverklap nieuwe tracks uitgebracht zoals Je kan me vinden, Maryjane Flow en Lens.

De Udennaar vertelt dat hij veel met fashion bezig is. Hij omschrijft zijn stijl als
’tech-wear meets gothic meets trippy-wear.’ “Veel zwart. Eigenlijk alleen maar zwart. Ik moet eigenlijk mijn best doen om iets te vinden wat ik leuk vind wat niet super donker is.” Zijn favo brands houd hij liever on the low. “Straks worden mijn fits nog gestolen.” Geef hem eens ongelijk. Zijn opvallende stijl is on fire en moet ook bij zeker hem blijven.

“Er is nooit een tijd geweest waarin ik me niet onderscheidde. Soms was dat wel hinderlijk want ik was altijd de weirdo van de klas. Zelfs als het op games, films of series aankwam. Als het teveel hype had keek ik het bewust niet.” Hij ging en gaat nog steeds altijd op zoek naar underground dingen, dit is ook terug te zien aan de locatie waar de shoot heeft plaats gevonden.

Fotografe Eva kent Vieze Vent al een hele tijd en word altijd geïnspireerd als ze met hem werkt. “De eigenheid en de aparte kijk die hij heeft, intrigeren me enorm. Deze serie zou dan ook incompleet zijn zonder hem.”

Check nu de vier portretten in de nieuwe aflevering van P E R S O N A:

Geplaatst door bowie op 8 februari 2019