P E R S O N A met Skinny: “Je hoeft geen dure dingen te kopen om er goed uit te zien.”

In P E R S O N A gaat fotografe Eva Marlene Baselier op zoek naar onderscheidende artiesten, in zowel muziek als fashion. Welke statements maken ze met hun muziek en hoe past hun uiterlijke verschijning erbij? Aan welke items zijn ze gehecht en vinden ze merken belangrijk? Iedere episode van P E R S O N A covert een andere artiest in een nieuwe setting. De serie draait dan ook niet om tekst, maar om beeld. In deze aflevering: Skinny!

Eind 2018 dropte de Eindhovense Skinny zijn langverwachte album Yellow Ranger, met tracks zoals Smoke, Ik Wil Een Stack en Move. Hij werkte voor de plaat samen met onder andere Rxck Lee, Blauwe uil en Flexual.

Hij vertelt dat fashion zeker belangrijk voor hem is als artiest. “Daarmee wil ik niet zeggen dat je dure kleding moet rocken om er goed uit te zien. Ik vind het juist dope wanneer mensen creatief omgaan met hun geld en kledingstukken bij elkaar zoeken die niet eens zo duur zijn.” Skinny vindt ook dat het ook aan de persoon zelf ligt of je stylo er goed uitziet of niet. “Je kan de ziekste outfit hebben maar als je er niet zelf verzekerd in rondloopt, dan ziet het er niet uit. Draag je stylo met trots!”

Een item wat niet mag ontbreken bij Skinny is een sleutelhanger. “Ik draag er eentje bij iedere outfit. Ik vind het chill wanneer er iets aan m’n broek hangt, dan geeft het die extra sauce. Ik had vroeger ook zo’n vossenstaart zoals Sloddervosgang. Dus deze shit gaat way back!”

Fotografe Eva fotografeerde Skinny in zijn thuisstad: “Met een zwart-gele bivakmuts -die overigens perfect paste bij de rest van zijn outfit- door de stad lopen trok enige aandacht, maar des te harder zijn de foto’s van hem geworden.”

Check nu de vier portretten in de aflevering van P E R S O N A:

Geplaatst door bowie op 11 januari 2019