Peanut Butter Wolf Presents…Chrome Children Vol.2

From the old to the new…deze uitspraak is na het lezen van de tracklist zeker van toepassing op deze schijf. Van oudgedienden Percee P en Arabian Prince tot aan mensen als MED en Roc C, ze komen allemaal aan bod. De sound van de CD is heel erg afwisselend, dit komt ook mede door het iets breder genomen assortiment aan tracks.

Madlib start het feest met een lekkere, redelijk freaky instrumental wat de toon wel zet voor de rest van het 2e “volume” van de Chrome Children release. Van strakke hiphoptracks zoals MED’s Rhymes with an L via funky tracks zoals Keep Running Away van Clifford Nyren tot aan de onveranderde electro sound van Arabian Prince, het komt allemaal voorbij op Peanut Butter Wolf’s fruitschaal van tracks. Ook lekker is de aanwezigheid van instrumentale tracks tussendoor. De beats zijn heel erg variërend van straight up hiphop tot synthy beats gemixt met een oude soundtrack-achtige sound zoals Gary Wilson’s Soul Traveling, wat het geheel ook aangenaam maakt om meerdere keren te beluisteren.

Op het eerste gehoor is het een beetje een vage schijf, maar naarmate de teller omhoog gaat qua spins, gaat deze release meer en meer op me in werken. De productie wordt op een aantal tracks door PBW zelf verzorgd, maar een aantal tracks is door mensen als Oh No, Four Tet en Gary Davis gedaan. De teksten die in de gerapte nummers zitten zijn leuk, maar veel diepgang zit er niet in. Opschepperijen en metaforen komen in groten getale richting je oren, dat de rappers skills hebben staat buiten kijf.

Qua geheel is het lekker luisterbaar, alhoewel ik het vermoeden heb dat de gemiddelde luisteraar toch even achter zijn oren moet krabben als Arabian Prince met zijn Strange Life de boel afsluit. Voor mij persoonlijk is het fijn om te horen dat deze man, ook wel bekend van zijn nummers met NWA en als electro held Professor X, nog steeds lekker zijn gang gaat en dat Stones Throw hem de kans geeft om zijn fans nieuw materiaal te geven.

Chrome Children Vol.2 is lekker veelzijdig qua sound. Een breed scala aan tracks komt langs en niet alleen vocalen overheersen de hele tijd. Verwacht een CD met sprongen van hardcore hiphop naar funky tunes en experimentele instrumentals, oftewel een veelzijdig album met als gemeenschappelijke factor: it’s gotta be funky!

Tracklist:
01. Beat Konducta – Chrome Dreams
02. MED – Rhymes with an L
03. Roc C – Living for the City
04. Chocolate Star – Stay with Me
05. Percee P – Reverse Part Two
06. Oh No – Gitback
07. Guilty Simpson – Money Motivated Movements
08. Beat Konducta – Selah’s Children
09. Baron Zen – Theme (Danny Breaks Remix)
10. Aloe Blacc – Happy Now?
11. J.Rocc – Bubbha’s Dance
12. Gary Wilson – Soul Traveling
13. Clifford Nyren – Keep Running Away (Egon’s Edit)
14. The Jazzistics – Marcus, Martin and Malcolm
15. James Pants – Murder
16. Arabian Prince – Strange Life

Meer info: Stonesthrow

Geplaatst door bowie op 9 augustus 2007