Paradisoul / Krewcial

De Paradisoul Special begint de vrijdag avond met een live optreden van Krewcial. Deze MC/Producer is hier samen met band om o.a. een indruk te geven wat je kan verwachten van zijn nieuwe album 25/8. Lees hier hoe de Paradiso gevuld was met sfeer die vertolkt werd door Krewcial…

Paradiso had voor vrijdag 16 April een speciale editie van Paradisoul gepland. Ditmaal zou de hiphop/soul producer en MC Krewcial optreden. Dit Belgische talent (bekend van producties voor o.a. Extince, Mystik Journeyman, TheGrouch en Little Brother) zou samen met zijn live band en DJ in de grote zaal van Paradiso zijn show gaan geven. De programmering was iets uitgelopen door de geringe opkomst in deze zaal, maar toen deze alsnog redelijk gevuld was, kon het feest beginnen.

Krewcial werd vergezeld door zijn DJ & co-MC Gus (BRICK 9000). Hiernaast was Maarten Standeart verantwoordelijk voor de basgitaar en had U-Gene (Liquid Spirits) plaatsgenomen achter het keyboard. De vocals werden ondersteund door Stef Caers en Dee Ferguson. Zo was het podium goed gevuld en kon het optreden van start gaan. De Belgische afkomst van de MC was totaal niet terug te horen in zijn duidelijk Engelstalige flow. Met veel energie vertolkte hij zijn nummers op heerlijk ondersteunende soulvolle beats. Ikzelf werd oprecht verrast door de kwaliteit van de muziek, aangezien ik nog niet veel van Krewcial gehoord had. Naast zijn productie kwaliteiten doet hij het als MC zeker niet slecht. Met enthousiasme kwamen nummers als “Reminisce” en “The After” waar Dee Ferguson haar bijdrage aan leverde. Ook deze diva zorgde voor zeer verrassende momenten door haar subliem zuivere en hoge zang. Het was duidelijk dat Krewcial volop talent om zich heen had verzameld. Want ondanks dat het geluid zacht stond van de DJ set was alsnog goed te volgen hoe DJ Gus zijn scratchy technieken demonstreerde. Krewcial zelf versterkte de vibe met het publiek lichtelijk door met zijn tamboerijn het klappen in het publiek te provoceren.

Het publiek was over het algemeen koeltjes, maar genoot zichtbaar van de show. Aan weerskanten in de zaal waren ook tafeltjes en stoeltjes neergezet wat een gemoedelijke sfeer in het gebouw bracht naast de muziek. Een solo van Maarten Standeart op de basgitaar opgevolgd door een solo van U-Gene op de keys, die hiernaast ook nog zijn zang kwaliteiten liet doorschemeren bij enkele tracks, waren net zo interessant als de previews van Krewcial’s nieuwe album “25/8” wat in juni op het in London gebaseerde BBE label gaat uitkomen.
De hele presentatie van de show, de delivery, de goedgekeurde soulvolle beats doen mij met hoge verwachtingen verlangen naar dit album van Krewcial, helemaal nadat ik de artiesten zag zoals Little Brother, Def Juxx Collective, Aka Moon, Moiano, Brussels Jazz Orchestra en meer die hebben meegewerkt aan “25/8”.

Met een tevreden gevoel nam ik deel in de rest van de tevreden massa in de grote zaal om hier nog vele uren te dansen op heerlijke platen die DJ Leroy aan elkaar spinde. Deze Paradisoul Special Edition kan met genoegen voortgezet worden wat volgende week op vrijdag 23 April gedaan wordt samen met Little Brother.

Fixtures:
Hoogtepunt: De grote aanwezigheid talent op het podium.
Dieptepunt: Wisselingen van de geluids sterkte.
Bier: 1,80
Wc: gratis
Garderobe: 1,-
Fotograferen: Jazeker
Geluid: Redelijk tot Goed
Bezoekers: circa 352
Damage: 9,50
Cijfer: 7.5

Meer info: http://www.krewcial.com

Geplaatst door bowie op 17 april 2004