Outslick wil méér erkenning voor vrouwen in de hiphopscene en presenteert tweede magazine

“Vrouwen in de hiphopindustrie verdienen meer erkenning”, vinden vier vrouwen die vandaag, op Internationale Vrouwendag, de tweede editie van het magazine Outslick uitbrengen. Na vorig jaar juli het eerste papieren (!) magazine te hebben uitgebracht en een podium te hebben gegeven aan verschillende vrouwen uit de hiphopscene, verschijnt vandaag de tweede editie. Wij spraken de vier initiatiefnemers over het ontstaan van het magazine.

“De hiphopscene is voornamelijk mannelijk, maar vrouwen spitten ook en rocken én maken óók fashion. We focussen ons vooral op de vrouwen uit de scene, maar dat betekent niet dat we de mannen uitsluiten”, vertellen ze voor onze camera. Zo waren er interviews met Zwart Licht, Fresku en Braz te lezen in de vorige editie, maar lag de focus voornamelijk bij vrouwelijke makers; bijvoorbeeld rapartieste I Am Aisha, polaroid-fotografe Elisabeth Ouni, zangeres en rapper Akua Naru, de Vlaamse Coely en tekenares Carolien Wesselink.

Wat er in deze editie allemaal te lezen valt moet je zelf maar ontdekken. “We willen vrouwen de erkenning geven die ze verdienen en een podium geven om zich eventueel te ontpoppen als rolmodel voor anderen.” Een mooier streven bestaat er niet, zeker niet op Internationale Vrouwendag.

Vanavond is er een releaseparty in Claire in Amsterdam. Die is gratis te bezoeken, en je krijgt er optredens en talks bij van onder meer Zanillya, Wakeem en Heavenly. Meer info lees je in het Facebook-event.

Geplaatst door bowie op 8 maart 2018