Opgeduveld

OPGEDUVELD is een concept van Opgezwolle en Duvelduvel. Begin 2002 kwamen deze twee groepen tot het idee om gezamenlijk iets neer te zetten.

De 9 tracks die daaruit zijn voortgevloeid onder de naam Opgeduveld waren een tijdje geleden te downloaden van: www.opgeduveld.com. Daarna was er een beperkte oplage via diezelfde website te bestellen. Deze oplage was vrij snel uitverkocht en de vraag voor deze release bleef erg hoog. Er is nu een gelimiteerde oplage van 500 stuks uitgekomen via TopNotchRecords en die kan je via de Opgeduveld site bestellen of gewoon kopen bij je lokale platenzaak.

31:59 minuten duren de 9 tracks van Opgeduveld. Naast Duvel Duvel, Rico, Stickert en Delic zijn er ook nog gastbijdrages van Supah en Rein de Vos. Opgezwolle fans die Opgeduveld nog niet in huis hebben stuur ik direct naar de winkel koop die shit! Opgezwolle gaat eigenlijk gewoon verder waar zij gebleven waren met de goede release Spuugdingen op de mic. Opgezwolle laat wederom horen dat zij geen standaard hiphop maken en lappen dan ook alle wetten voor gangbare hiphop aan hun laars. Ze brengen gewoon een nieuwe stijl die ongekend is in Nederland. Duvel Duvel, die al jarenlang bezig is met hiphop en actief is in Rotterdam, heeft ook een dergelijke aparte stijl. Je kan dan ook niet anders concluderen dat Opgeduveld een perfecte combinatie is. De raps klinken allen zeer relaxt, er wordt flink op los geflowd en de beats zijn ook erg dik te noemen. Ik zou natuurlijk iedere track afzonderlijk kunnen behandelen, maar dat is deze keer niet nodig. Alle 9 tracks met als hoogtepunt ‘Generaal’ zitten allemaal goed in elkaar en ze vervelen geen enkele seconde.

Wat mij betreft is dit de perfecte opwarmer voor de nieuwe cd van Opgezwolle Vloeistof die over enkele weken in de winkels ligt. Het is alleen jammer dat de formatie Opgeduveld in principe nooit on stage staat, want allerminst nieuwsgierig ben ik wel na de live versie van deze tracks. Dit is exemplaar 196 dus als je die schijf wil hebben, aarzel niet en haal Opgeduveld.

Tracklist:
01. Intro
02. 1001 sprookjes
03. Te warm
04. Dikke rapper
05. Generaal
06. 4 × 4
07. Zakelijk
08. Ze gaan ’t krijgen
09. Zonder handen
Meer info: http://www.opgeduveld.com

Geplaatst door bowie op 10 augustus 2003