Onze Spotify-playlist barst uit zijn voegen van de harde tunes

Wekelijks zetten we als redactie de twintig hardste tunes van het moment op een rij. De laatste paar weken hebben we ook een thema gehangen aan de Spotify-playlist, maar deze week laten we dat even en zetten we ‘m gewoon vol met strakke tracks.

Want wát worden we deze week verwend met een sloot aan harde pokoes. Sticks dropte gisteren na Solo voor de tweede week op een rij een track; dit keer Grijnzen, met een heerlijke productie van Big2. Het recept? Een van zich af bijtende Sticks en een fijne boombapbeat. Ook uit Nederland: de nieuwe seizoensopener van Lijpe die je eerder al in HIJStakkies voorgeschoteld kreeg, en Temiz, de tune die producer Spanker maakte met Josylvio en Murda in een sessie via Instagram Live. En pas op bij Topspul 2 van Zack Ink, want da’s een tune waarvan je waarschijnlijk een raam in wilt kinkelen.

De USA levert ons vandaag platen van Westside Gunn (“AYO!”), R.A. The Rugged Man en DaBaby. We hebben er diverse tunes van verzameld en daarin komt wel iets overeen; het zijn verrassende samenwerkingen! Gunn met Joey Bada$$ en Tyler, The Creator op een track (!), R.A. The Rugged Man wordt geflankeerd door onder meer Masta Killa en Ghostface Killah van Wu-Tang Clan en DaBaby heeft een collabo gemaakt met Future.

Ook uit de rest van Europa is vertegenwoordigd. Aitch heeft besloten om zijn freestyle uit de 101 Barz-studio online te zetten en de Vlaams-Marokkaanse RonnyHuana, die vorige maand nog zijn plaat Get Los III uitbracht, is alweer terug met het vervolg; 1995.

Voor ieder wat wils dus, deze week in de playlist! Zet ‘m hieronder aan en abonneer om op de hoogte te blijven van de hardste tunes! En klik op de dikke letters in dit artikel om de volledige albums te beluisteren.

Geplaatst door bowie op 17 april 2020