OH MY! Festival dropt line-up update voor hun lustrumeditie in De Kuip

OH MY! Festival, voorheen gehouden aan de ArenA Boulevard in Amsterdam, maakt een opvallende transfer. Het grootste r&b-, hiphop- en afrobeatsfestival van de Benelux vindt op 25 en 26 juni plaats in De Kuip in Rotterdam. Op die gloednieuwe locatie is tijdens de eerste lustrumeditie plaats voor 40.000 muziekliefhebbers per dag. Eerder maakte de organisatie al bekend Lil Baby en Lil Durk gestrikt te hebben voor optredens. Vandaag voegen ze er nog 21 namen aan toe. Voor het eerst sinds laaaange tijd is er een hiphopfestival in De Kuip; wie moet er dan niet meteen aan Biggie denken?

Tussen de nieuwe bevestigingen zitten een hoop mooie verrassingen en primeurs. De maker van de meest ‘geshazamde’ track van 2021 staat er. De Nigeriaanse Ckay – bekend geworden door de tune Love Nwantiti – bestijgt de BLENDS Stage van het festival. Dat podium staat helemaal in het teken van afrobeats. Onder meer Rema, Omah Lay en Rich2Gether zullen daar óók acte de présence geven.

Wat hiphop betreft zit je ook goed wanneer je op 25 en 26 juni een weekendje Rotterdam plant! Rapliefhebbers van diverse generaties komen aan hun trekken met de line-up. Onder meer Tyga, Fabolous en Tion Wayne staan op het podium, net als Tory Lanez en DaBaby. Twee laatstgenoemde boekingen zijn opvallend, daar ze vorig jaar beiden in opspraak kwamen door hun niet al te snuggere daden, mede op festivals. We schreven daar al over in ons jaaroverzicht.

Gelukkig staan daar namen van formaat uit eigen land tegenover. Kevin, Broederliefde en Ronnie Flex spelen een thuiswedstrijd in Roffa, en ook onder meer CHO, Sevn Alias, Josylvio en KA komen langs. En dan hebben we het nog niet gehad over de speciale show van Spanker, die onder de noemer Spanker & Friends de grootste namen uit de Nederlandse hiphopscene meeneemt. En zien we daar nou de eerst aangekondigde Boyz In De Hood (Hef, Adje, Crooks) show sinds hun releaseparty eind 2008 in de Bitterzoet? Veel van hen staan geprogrammeerd op de La Foux & Friends stage, dat wordt gehost door het managementbureau van de gebroeders Fouradi.

Pre-registratie voor de tickets is nu geopend. Dat doe je via de website van het festival. Op 2 februari om 12:00 start de verkoop.

De volledige line-up tot nu toe:
DABABY – LIL BABY – LIL DURK – TORY LANEZ – TYGA – TION WAYNE – CKAY – FABOLOUS – REMA – J HOLIDAY – OMAH LAY – BOYZ IN DE HOOD – BROEDERLIEFDE – CHIVV – CHO – COR – FRENNA DELUXE – HENKIE T – JOSYLVIO – KA – KEVIN – LIJPE – RICH2GETHER – RONNIE FLEX – SEVN ALIAS – SPANKER & FRIENDS – YSSI SB

De voorlopige dagindeling zie je op de poster, en daarop wordt meteen duidelijk dat er nog een grote headliner bij komt en er nog veel meer wordt aangekondigd.

Algemene info:
Datum: zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022
Tijdstip: 12.00-23.00
Locatie: De Kuip (Stadion Feijenoord)
Adres: Van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam
Leeftijd: 16+
Weekend tickets vanaf €154,- excl. fee
Dagtickets vanaf €89,- excl. fee

Geplaatst door bowie op 27 januari 2022