Nu in hoge rotatie: Ronnie, Murda, Benny, Lijpe, Kevin en meer

Iedere week houden we je op de hoogte van de tofste tracks en releases, middels onze eigen Spotify-playlist. Deze week zitten is er weer heel wat moois en voor elk wat wils te vinden tussen onze selectie van twintig nummers. We lichten er een paar voor je uit, waarvan je ook meteen de video’s kunt checken Duik je er mee in?

Ronnie Flex – Crooswijk Freestyle (ft. Murda)
Ronnie Flex deelde onlangs al een tracklist van zijn nieuwe project, waarvoor hij via Instagram al liet zien sessies te hebben ingepland met onder meer Bokoesam en Replay (!). Vorige week verscheen er een officiële single van; Crooswijk Freestyle, een samenwerking met Murda. De twee gaan natuurlijk way back, en halen nu samen herinneringen op aan de tijd dat ze in ‘Croos’ woonden. Murda legt sinds zijn glow-up in het Turks ook steeds fijnere flows neer in het Nederlands, en Ronnie rapt over de tijd dat hij noedels moest eten en spiegelt dat aan het nu. Want anno 2021 vergeet hij zelfs nieuwe schoenen uit de doos te halen. Mooi om te zien hoe twee mc’s die samen opkwamen het nu nog steeds samen kicken op een beat van Jordan Wayne! Opvallend: Ronnie kiest voor de independent way en brengt deze track/video zelf uit.

Aroomfullofmirrors – Mirrors (ft. C.S. Armstrong)
Een nieuwe supergroep uit Los Angeles introduceert zichzelf met de single Mirrors. Bekende en (voor ons) onbekende namen spannen samen in aroomfullofmirrors: TDE’s Punch, battlerapper Daylyt, Nick Grant, Ichiban Don (a.k.a. Willie B), Houston’s Lyric Michelle, Earlee Riser, Jrias Law uit Watts, de Australische zanger Billy Maree en producer Hari. Ze werken gezamenlijk aan een plaat, maar trappen alvast af met een single in samenwerking met C.S. Armstrong, die je trouwens nóg een keer kunt tegenkomen in de playlist deze week. Man, we kijken hiernaar uit.

Lijpe – Bakstenen (ft. Kevin)
Wie moeten we stalken voor een gezamenlijk album van Lijpe en Kevin? De chemie tussen Maarssen en Rotterdam is nimmer te ontkennen als ze samen op een track springen. Vorig jaar nog stond Lijpe Kevin bij op Langzaam, en op het nieuwe album Verzegeld van Lijpe mag de Rotterdammer dan nu ook niet ontbreken. Bakstenen is een sfeervolle track, waarin de boys bespreken hoe ze bewegen in de zakenwereld die de rapgame heet: “Als ik morgen ga vertrekken, dan moet iedereen het afgeven / Ik kon ’t gooien op iets doms weer, maar gooi ’t liever nu in bakstenen.” Ook zij koppelen het verleden aan het heden: Kevin waarschuwt mensen die hem niet meer hoeven te groeten, Lijpe kijkt terug op hoe hij zijn eerste kleingeld verdiende terwijl klasgenoten buiten aan het spelen waren. Heerlijke tune!

Deze drie tracks en nog zeventien andere bangers. Nu in onze playlist. Volg voor de heetste updates.

Geplaatst door bowie op 16 maart 2021