Noah23 – Rock, Paper, Scissors

Wanneer je totaal niet houdt van emotioneel geladen raps vol met sentimentele uitspattingen over de status waarin de wereld zich hedendaags bevindt, kan je deze emotional-rollercoaster-plaat maar beter niet aanzetten. Laat dat duidelijk zijn alvorens verder wordt ingegaan op de inhoud van deze plaat. Noah23 kan vergeleken worden met een Slug van Atmosphere, maar dan met producties die net iets te hippie aanvoelen en een stem die niet teweeg kan brengen wat Slug soms wel kan in zijn uitspattingen vol frustratie in vooral zijn nieuwere werk. Het is het dus allemaal net niet.

De stempel emorap kan al snel worden toegewezen aan Rock, Paper, Scissors. De ene keer wordt er met tevergeefse volle overgave gerapt over het feit dat de mens in vergelijking met de aap niet eens zo erg superieur is en even snel wordt er weer omgeschakeld naar een sterk stukje liefdesverdriet in Faded, dat overigens wel in bezit is van een mooi en aandoenlijk refrein. Toch komt het allemaal net iets te dramatisch over, waardoor je lijkt te luisteren naar een rapper die zijn beste tijd waarschijnlijk in de tijden van Woodstock zou kunnen hebben meegemaakt.

Helaas brengen de vele featurings op het album dit plaatje ook niet echt in een beter daglicht, alhoewel gezegd moet worden dat de melancholische bijdrage van Josh Martinez op Moon Landing wel een lichtpuntje is tussen alle depressie die Noah23 rijk is. Alles klinkt gewoonweg te kunstzinnig en te depressief en de zware eentonige stem van de rapper in kwestie doet er nog een paar schepjes bovenop.

Gothic Cathedral prijst zich wel rijk aan een grote portie zelfkennis, want hierin geeft hij zelf toe hiphop misschien niet al te hoog te prijzen en geeft hij toe een nerdrapper te zijn met de lines “I might fuck rap” en “Keep yappin’, I might be a nerdrapper”. De positieve nummers zijn op een hand te tellen, en een daarvan is ook zeker het nummer Ils Persistent, al komt dat door de Franse bijdrage van Delectable die perfect aansluit op de industrieel klinkende productie.

Rock, Paper, Scissors geeft overduidelijk een te zweverige visie op de wereld en als daarbij de juiste snaren niet eens kunnen worden geraakt wordt het al heel snel een minder interessant geheel. Het glas is half leeg in plaats van half vol.

Tracklist:
01. Hungry
02. Pinball Ft. Gregory Pepper
03. Half Drunk Ft. Cadence Weapon
04. Crystal Palace Ft. Wormhole
05. Raw Nukes Ft. Livestock
06. Gaia Bacteria Ft. Demune
07. Faded Ft. Ceschi
08. Elephant March Ft. Fidget & Bluebird
09. Toy Story Ft. The Main
10. Moon Landing Ft. Josh Martinez
11. Rusty Robotz Ft. Baracuda
12. Things Get Done Ft. Modulok (Red Ants)
13. Give It To The People
14. Ils Persistent Ft. Delectable
15. Tragic Comedy Ft. Epic, Sole & K-The-I
16. Gothic Cathedral Ft. Hangnail & Homesick
17. Olfactory Memorial
18. Black Ball Ft. Tykus & Wordburglar
19. Wisdom Teeth Ft. The Sad Clowns
20. Dead End Game Ft. Staple Mouth
21. True Romance Ft. Athena & Sankofa
22. Torn Again Ft. Jim Guthrie
23. Fame

Meer info

Geplaatst door bowie op 18 februari 2009