Studio Bangana organiseert in de meivakantie een drieluik van demo feedback sessies in samenwerking met het collectief 162 en Wisseloord Studios. Op 4, 5 en 7 mei maak jij kans om in de legendarische Wisseloord Studios een track op te nemen!

Studio Bangana haakt in op de huidige problematiek rondom jongeren in de lockdown en biedt hen de kans op feedback van professionals uit de industrie. Onder de titel ‘Lockdown Libi’ streamt Studio Bangana voor de derde keer een live-programma vanuit Carré (Ateliers Tilburg).

Ares, Sor en Skiba luisteren naar jouw muziek

Na drie keer geëxperimenteerd te hebben met het feedback concept pakt Studio Bangana in de meivakantie groots uit. In maar liefst drie sessies gaat Studio Bangana de samenwerking aan met rapper Ares en Wisseloord Studios. De sessies zijn volledig gericht op hiphop en r&b, met in het feedback-panel Ares, Sor en Skiba. Zij zullen de tijd nemen om te luisteren naar je demo en er feedback op geven.

Ook sluiten er verschillende industry professionals aan om wat te vertellen over hun rol. Zo vertelt Ruud Lemmen (festivaldirecteur van WOO HAH! en Head of Music van Poppodium 013) iets over het grootste hiphopfestival van de Benelux en het boeken van artiesten. Natasja Jagesar (A&R Urban Cloud 9) iets over publishing, Rens Peters (booker Friendly Fire) over de taak van een boeker en Stijn Kierkels (manager Ares en S10) over wat artist management voor je kan betekenen.

Opnemen op heilige muzikale grond?

Na een voorselectie van tien inzendingen per sessie, worden de demo’s beoordeeld door de artiesten in een live-uitzending. Hieruit wordt per sessie de beste inzending gekozen. De drie beste inzendingen worden beloond met een prijs, en niet de minste; zij krijgen namelijk een recording sessie aangeboden in Wisseloord Studios onder begeleiding van een audio engineer. Je betreedt heilige muzikale grond in eigen land, want onder meer Michael Jackson, Tina Turner, Elton John, 50 Cent en The Rolling Stones namen er al op. Daarnaast worden de tracks afgemixt en gemasterd door James Castelijn.

Wil je deelnemen, stuur dan je demo naar: info@studiobangana.com. Volg de sessies live via: www.twitch.tv/studiobangana.

Voorwaarde inzending demo:
– Één track per persoon
– Laat ons weten van welke artiest je graag feedback ontvangt (Sor, Ares, Skiba)
– Bestanden dienen aangeleverd te worden als mp3 of wav.
– Vermeld daarbij altijd het volgende:
– Voor- en achternaam
– Artiestennaam
– Tracktitel
– Instagram tag
– Optioneel, maar wel handig: wat achtergrondinformatie over jezelf

Let op! We kunnen helaas niet alle demo’s behandelen, daarom zal er een
voorselectie plaatsvinden.

Stuur je demo naar: info@studiobangana.com
Kijk mee: www.twitch.tv/studiobangana

Meer Nieuws